Afbeelding

Djairo de Glee verovert vijfde prijs in het Z-springen

Sport

DRONTEN - Djairo de Glee van de Flevoruiters heeft met zijn pony 'Kalypso r van het juxschot' een vijfde plaats veroverd in het Z-springen tijdens het concours hippique van Zuidwolde.

Verslag Flevoruiters:

,,Djairo de Glee en zijn D-pony Kalypso r van het juxschot mochten zaterdag meerijden op CH De Wolden. In de klasse Z sprongen zij een mooie foutloze ronde. In de barrage, die achteraf werd verreden, viel er helaas een balkje. Toch was deze prestatie goed voor een vijfde plaats en met envelop en stalplaat ging Djairo weer tevreden richting polder.

Alieke Leenders kwam zaterdag met haar paard Flevo ALL in Nijkerk de dressuurring in. Samen met superhulp Juliët Hillebrand, die mooie foto's heeft gemaakt, kwamen Alieke en Flevo ALL tot een prachtige prestatie. In de klasse L1 wonnen zij met 205 punten en 213 punten tweemaal het oranje lint!

Vrijdag en zaterdag organiseerden de Horsthoekruiters in Heerde het Zomerconcours. Op vrijdag kwamen de pony's de ring en daar wonnen de Flevoruiters de prijzen. Tereza Israel sprong met haar C-pony Hatricia's Vera een foutloos parcours in de klasse B. Met 66,5 punten voor stijl won deze combinatie de tweede prijs. Esther Lammerts sprong met haar C-pony Casper in de klasse L naar de tweede prijs toe. In het basisparcours bleven Esther en Casper foutloos en in de barrage viel er een balkje af. Goed voor het rode lint.

Yda van Gastel en haar D-pony Basje reden ook deze keer weer twee super proeven in de klasse B. Met 203 punten en 213 punten wonnen zij tweemaal de eerste prijs. In het springen was er voor Yda en Basje ook nog een tweede prijs. Yda en Basje sprongen dubbel foutloos rond en kwamen in de tweede tijd over de finish. Voor Beaubette van den Berg waren er twee prijzen in de klasse M1. Met haar D-pony Miss Potter won zij met 183 punten en 176 punten een eerste en een tweede prijs.

Zondag werd er gesprongen in Almere. Johan Hanse kwam met zijn paard Farola de ring in voor een parcours in de klasse B. In het basisparcours bleef deze combinatie foutloos en in de barrage viel er een balkje af. Toch was deze prestatie goed genoeg voor de derde prijs. Alice Naber sprong met haar paard Coral Estate Zamzam in Almere naar de tweede prijs toe. Dit deden zij door in de klasse L foutloos in het basisparcours en in de barrage te blijven.''

Uitslagen Flevoruiters

Wedstrijd op zaterdag 18 juli CH De Wolden

Djairo de Glee - D-pony Kalypso r van het juxschot - springen klasse Z - 5de prijs

Wedstrijd op zaterdag 18 juli in Nijkerk
Alieke Leenders - paard Flevo ALL - dressuur klasse L1 - 1ste en 1ste prijs

Zomerconcours op vrijdag 17 juli in Heerde
Tereza Israel - C-pony Hatricia's Vera - springen klasse B - 2de prijs
Esther Lammerts - C-pony Casper - springen klasse L - 2de prijs
Yda van Gastel - D-pony Basje - springen klasse L - 2de prijs
Yda van Gastel - D-pony Basje - dressuur klasse B - 1ste en 1ste prijs
Beaubette van den Berg - D-pony Miss Potter - dressuur klasse M1 - 1ste en 2de prijs

Wedstrijd op zondag 19 juli in Almere
Johan Hanse - paard Farola - springen klasse B - 3de prijs
Alice Naber - paard Coral Estate Zamzam - springen klasse L - 2de prijs

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 9 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 10 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 10 uur geleden