Grote Redeplein Enquête | Hoogteverschillen? Laat maar zitten!
Grote Redeplein Enquête | Hoogteverschillen? Laat maar zitten! brugmedia.nl

Grote Redeplein Enquête | Hoogteverschillen? Laat maar zitten!

Algemeen

DRONTEN - De lezers van DeDrontenaar.nl wijzen hoogteverschillen op het Redeplein af. Dat blijkt uit de voorlopige resultaten van De Grote Redeplein Enquête.

Eén van de stellingen uit de enquête is: ,,Creëer hoogteverschillen op het plein.'' De meeste lezers klikken 'helemaal oneens' aan, gevolgd door respectievelijk 'oneens', 'neutraal', 'eens' en een enkeling 'helemaal eens'.

Modellenstudie

De stelling was niet zomaar uit de lucht gegrepen. In de modellenstudie die het ontwerpbureau BDP Khandekar in opdracht van de gemeente voor het Redeplein heeft gemaakt, wordt gesproken over twee soorten hoogteverschillen:

1. De ruimte tussen de winkelstraten Het Ruim en De Reling wordt verhoogd aangelegd, waardoor de evenementen op een podium komen te staan. Het hoogteverschil zal tussen de 40 en 70 centimeter liggen, zodat de rand ook als zitrand kan worden gebruikt.
2. In het midden van het plein worden de bestaande lichte en donker grijze tegels in een nieuw patroon herstraat. Deze ruimte wordt ongeveer 40 centimeter hoger aangelegd, waardoor er zitranden richting het Gemeentehuis, de terrassen aan de noordzijde van het plein en De Meerpaal ontstaan.

Eerst een enquête

BDP Khandekar maakt overigens geen keuze. Zij hebben de gemeente alleen drie modellen voorgelegd. De gemeenteraad neemt uiteindelijk de beslissing, maar zij hebben op aandringen van Leefbaar Dronten besloten dat er eerst een enquête moet worden gehouden onder de Drontenaaren.

De Grote Redeplein Enquête loopt door tot 17 augustus. De op deze site gepresenteerde resultaten van e enquête zijn dan ook slechts tussenstanden.

De Grote Redeplein Enquête

- Praat mee over de toekomst van het plein!
- 26 vragen en stellingen over het Redeplein.
- Beantwoord de vragen en klik daaarna op 'Verzenden'.
- De resultaten worden anoniem verwerkt.
- Maximaal 1 inzending per ip-adres.
- Inzenden vóór 17 augustus 2015.
- Ga naar de enquête en klik op 'next'.

Klik hier om naar De Grote Redeplein Enquête te gaan.

Hebt u ideeën over de toekomst van het Redeplein? Behalve het invullen van de enquête mag u ons ook een e-mail sturen met uw plannen, foto's, tekeningen, etcetera: redactie@dedrontenaar.nl. E-mails kunnen worden gebruikt voor publicatie in DeDrontenaar.nl.




Zie ook het dossier van De Grote Redeplein Enquête.