Aantal WW-uitkeringen in Dronten onder de duizend
Aantal WW-uitkeringen in Dronten onder de duizend brugmedia.nl

Aantal WW-uitkeringen in Dronten onder de duizend

Algemeen

DRONTEN - Het percentage WW-uitkeringen is in de gemeente Dronten in juni met 5,8 teruggelopen. Op 1 juni waren er 1.020 WW-uitkeringen, op 1 juli waren dat er 961. Daarmee zit Dronten weer bijna op het aantal van precies een jaar geleden: 959.

Persbericht UWV:

,,In de arbeidsmarktregio Flevoland zijn in de eerste zes maanden van 2015 bijna 600 nieuwe WW-uitkeringen minder toegekend in vergelijk met begin vorig jaar. De afname geeft aan dat er minder mensen werkloos zijn geworden.

In deze regio gaat het om een afname van 8%, landelijk om 5%. In totaal daalde het aantal nieuwe WW-uitkeringen in deze regio van 7.500 naar 6.900. Ook het totaal aantal lopende WW-uitkeringen is afgenomen.

Ontwikkeling n naar sector

De daling van de nieuwe WW-uitkeringen verschilt per sector. In de sectoren Overheid, Vervoer & Opslag, en Onderwijs is sprake van een stijigng van het aantal nieuwe WW-uitkeringen. Voor Overheid en Onderwijs gaat het om een relatief klein aantal uitkeringen, maar voor de sector Vervoer & Opslag betreft het bijna 90 uitkeringen (24%).

Bij de Bouwnijverheid is het aantal nieuwe WW-uitkeringen bijna gehalveerd (-46%). In absolute aantallen zorgden vooral de sectoren Industrie (-155), Uitzendbedrijven (-135), en Handel (-129) voor een grote daling.

Lopende WW-uitkeringen

Het aantal lopende WW-uitkeringen daalde ten opzichte van de vorige maand met 2,3%, iets meer dan landelijk (-1,5%). Deze daling deed zich in alle gemeenten voor met uitzondering van de gemeente Zeewolde. Daar steeg het aantal lopende WW-uitkeringen met 27 (4,7%). Procentueel was de daling in de gemeente Urk het hoogst (-6,1%), maar dit betreft 11 uitkeringen.''