Ellen, Keke en Marit van Flevoruiters kringkampioenen
Ellen, Keke en Marit van Flevoruiters kringkampioenen brugmedia.nl

Ellen, Keke en Marit van Flevoruiters kringkampioenen

Sport

DRONTEN - Ellen van Arendonk, Marit Hoekstra en Keke Eijkelboom zijn zaterdag in Nunspeet kampioen geworden van de kring Noordoost-Veluwe en Oostelijk Flevoland. Ze zijn alle drie lid van paardensportvereniging Flevoruiters.

Verslag Flevoruiters:

Zaterdag werd er door de paarden de derde selectie van het outdoor seizoen van de Kring Noordoost-Veluwe en Oostelijk Flevoland verreden bij de rijvereniging in Nunspeet. Alieke Leenders kwam voor de eerste keer na haar schouderoperatie in maart weer op een wedstrijd de ring in. In de klasse L1 reed zij haar paard Flevo ALL met 185 punten naar en mooie winstpunt en met 214 punten ook nog naar de eerste prijs toe.

Ellen van Arendonk reed zaterdag met haar paard Edelweiss in de klasse M2 van de dressuur twee goede proeven. Ellen en Edelweiss kregen zaterdag het Kampioenslint van de kring omgehangen. Kringkampioen in de klasse M2 dressuur en op naar de Regiokampioenschappen!

CƩline Swart sprong met haar paard Wina in de klasse B in een foutloos parcours met 74,5 punten voor stijl naar de tweede prijs toe. Met deze prestatie hebben CƩline en Wina zich als tweede geplaatst voor de Regiokampioenschappen van Gelderland en Oost-Flevoland op 7 en 8 augustus in Brummen. Voor Juliƫt Hillebrand en haar paard Farambole was er in Nunspeet een zesde prijs. Juliƫt en Hillebrand bleven foutloos in het B-parcours.

Marit Hoekstra sprong met haar paard Vacandra foutloos rond in de klasse L. Ook in de barrage bleef deze combinatie foutloos en dit leverde in een mooie tijd de tweede prijs op. Met deze prestatie heeft Marit zich met haar paard Vacandra geplaatst voor de Regiokampioenschappen op 7 en 8 augustus in Brummen. De derde prijs in de klasse L was zaterdag voor Keke Eijkelboom. Met haar paard Scot Lovely B bleef Keke dubbel foutloos en kwam in de derde tijd over de finish. Met deze prestatie werden zij zaterdag als Kringkampioen in de klasse L gehuldigd.

Met haar paard Minardi kwam Marit in Nunspeet het M-parcours in. Marit en Minardi bleven dubbel foutloos en wonnen de tweede prijs. Met deze prestatie werd deze combinatie als Kringkampioen in de klasse M gehuldigd! Die good old Minardi! En natuurlijk ook met Minardi naar de Regiokampioenschappen. Zaterdag wonnen Iris van der Weijden en haar paard Asjemenou in een dubbel foutloos gesprongen parcours in de klasse M de derde prijs.

In de klasse M sprong CornƩ van Zanten met zijn paard Extra Vaillant een foutloos basisparcours gevolgd door een foutloze barrage. CornƩ en Extra Vaillant wonnen met deze prestatie de vierde prijs en een startbewijs voor de Regiokampioenschappen in Brummen.

In de klasse Z/ZZ was de tweede prijs voor Carmen Houtslag met haar paard Dutch-Cirosa Z.

Mirjam de Wit en Monique Schurer gingen zaterdag dressuurrijden op het Hippisch Centrum Emmeloord. Mirjam en haar paard Amando reden een goede proef in de klasse M2. Met 181 punten wonnen zij de tweede prijs. Monique en haar paard PCD Chanel lieten een mooie proef in de klasse Z2 zien. Met 220 punten won deze combinatie de derde prijs.

De ponyruiters en amazones reden zaterdag dressuur bij de Heuvelruiters in Wezep. Tereza Israel kwam met haar C-pony Hatricia's Vera de ring in voor een proef in de klasse B. Dat ging keurig en met 191 punten won deze combinatie de eerste prijs.

Daniƫl Haver kwam zaterdag met zijn C-pony Hiawatha bij de PC de Waaghalsjes in Hoevelaken de springring in. Daniƫl en Hiawatha sprongen in de klasse L twee foutloze parcoursen. Deze mooie prestatie leverde tweemaal het rode lint en vier winstpunten op.

Kelly van de Luitgaarden reed zondag dressuur op het Hippisch Centrum in Emmeloord. Met haar paard Ella liet Kelly in Emmeloord een mooie proef zien in de klasse B. Met 198 punten won deze combinatie de eerste prijs.

Uitslagen

Wedstrijd op zaterdag 11 juli in Nunspeet

Alieke Leenders - paard Flevo ALL - dressuur klasse L1 - 1ste prijs
Ellen van Arendonk - paard Edelweiss - dressuur klasse M2 - ?prijs en Kringkampioen in de klasse M2 van de kring Noordoost-Veluwe en Oostelijk Flevoland
CĆ©line Swart - paard Wina - springen klasse B - 2de prijs
Juliƫt Hillebrand - paard Farambole - springen klasse B - 6de prijs
Keke Eijkelboom - paard Scot Lovely B - springen klasse L - 3de prijs en Kringkampioen in de klasse L van de kring Noordoost-Veluwe en Oostelijk Flevoland
Marit Hoekstra - paard Vacandra - springen klasse L - 2de prijs
Marit Hoekstra - paard Minardi - springen klasse M - 2de prijs en Kringkampioen in de klasse M van de kring Noordoost-Veluwe en Oostelijk Flevoland
Iris van der Weijden - paard Asjemenou - springen klasse M - 3de prijs
CornƩ van Zanten - paard Extra Vaillant - springen klasse M - 4de prijs
Carmen Holtslag - paard Dutch Cirosa Z - springen klasse Z/ZZ - 2de prijs

Wedstrijd op zaterdag 11 juli en zondag 12 juli in Emmeloord
Mirjam de Wit - paard Armando - dressuur klasse M2 - 2de prijs
Monique Schurer - paard PCD Chanel - dressuur klasse Z2 - 3de prijs
Kelly van de Luitgaarden - paard Ella - dressuur klasse B - 1ste prijs

Wedstrijd op zaterdag 11 juli in Wezep
Tereza Israel - C-pony Hatricia's Vera - dressuur klasse B - 1ste prijs

Wedstrijd op zaterdag 11 juli in Hoevelaken
Daniƫl Haver - C-pony Hiawatha - springen klasse L - 2de en 2de prijs