Gralike ervaart gesprek met kardinaal als kil en afstandelijk
Gralike ervaart gesprek met kardinaal als kil en afstandelijk brugmedia.nl

Gralike ervaart gesprek met kardinaal als kil en afstandelijk

Algemeen

DRONTEN / UTRECHT - ,,Netjes, gedistingeerd, maar ook kil en afstandelijk'', zo omschrijft Rhianna Gralike haar gesprek met kardinaal Wim Eijk. Voor de aartsbisschop was het niet meer dan een hoorzitting en zo heeft de Drontense het ook ervaren.

Op aandringen van pastoor Hans Boogers wil de RK-kerk mevrouw Gralike ontslaan als penningmeester van de Norbertusparochie, omdat zij geboren is als man. De inwoonster van Dronten verzet zich daartegen en werd daarom uitgenodigd om vanochtend in Utrecht haar zegje te doen.

Geen mededelingen

De kardinaal doet over de hoorzitting geen mededelingen. ,,Het is een vertrouwelijk gesprek in het kader van een procedure'', aldus woordvoerder Wim Zuijdwijk.

,,Er worden ook andere partijen gehoord en daarna neemt de kardinaal een beslissing. Die beslissing wordt alleen medegedeeld aan mevrouw Gralike en aan de parochie.''

Zakelijk

Die zakelijke reactie van de kardinaal geeft precies weer hoe Rhianna Gralike het gesprek heeft ervaren. ,,Er worden nog andere gesprekken gevoerd, zoals vanmiddag met de pastoor en de rest van het parochiebestuur. De kardinaal heeft aangekondigd dat hij het daarna tegen het licht van de kerkelijke wetgeving houdt en een beslissing neemt.''

,,Ik heb hem gesproken en in de ogen kunnen kijken, maar ik heb er geen goed gevoel aan overgehouden'', vervolgt mevrouw Gralike. Ze denkt dat de hoorzitting alleen is gehouden om aan de formele verplichtingen te voldoen en dat de uitkomst al vast staat.

,,We zijn nog niet klaar'', besluit ze.




Zie het dossier Rhianna Gralike van www.DeDrontenaar.nl.