Bas Uterwijk

Elke avond vier films tijdens Lowlands

Cultuur

BIDDINGHUIZEN - Tijdens het Lowlands-festival staan er iedere avond na 18 uur vier films op het progammma in de Echo. Lowlands heeft gisteren het filmprogramma bekend gemaakt:

AMY (Asif Kepedia, 2015)
Amy is het verhaal van zangeres en zesvoudig Grammy-winnares Amy Winehouse, in haar eigen woorden. Aan de hand van nooit eerder vertoonde archiefbeelden en nooit eerder gehoorde nummers wordt een beeld geschetst van haar carrière en privéleven.

KURT COBAIN: MONTAGE OF HECK (Brett Morgen, 2015)
Uit de meer dan tweehonderd uur aan materiaal en vierduizend pagina's aan geschreven tekst maakte regisseur Morgen een intiem en bij vlagen ontroerend portret van de muzikant achter het rockicoon.

SLOW WEST (John Maclean, 2015)
Eigenzinnige en bij vlagen psychedelische western over de zeventienjarige Jay Cavendisch die vanuit Schotland naar Colorado besluit af te reizen in de hoop zich te herenigen met zijn ware liefde.

SALAD DAYS (Scott Crawford, 2014)
Salad Days duikt in de vroege punkscene van Washington DC in de jaren tachtig. Het was het decennium waarin invloedrijke bands hun eigen
albums uitbrachten en hun eigen optredens boekten.

WHILE WE'RE YOUNG (Noah Baumbach, 2014)
Josh en zijn vrouw Cornelia leiden een droomleven in New York, maar merken dat ze misschien toch niet meer zo jong zijn als ze zelf denken. Net op dat moment komt een stel hippe twintigers hun leven binnengewandeld.

THE DIARY OF A TEENAGE GIRL (Marielle Heller, 2015)
Minnie is een 15-jarig meisje dat in de jaren zeventig opgroeit in San Francisco: de tijd van drank, drugs en vrije seks. Een coming of age-film met veel gevoel én humor.

IMAGINE PRESENTEERT: FANTASTIC SHORTS (diverse regisseurs)
Een puike selectie van korte films uit de sci-fi, horror en fantasy. Lekker kort, zonder omhaal en meteen ter zake. What's not to like?

INVASION OF THE BODY SNATCHERS (Don Siegel, 1956)
Klassieke paranoïde sciencefiction uit de jaren vijftig. Paste destijds perfect in de hoogtijdagen van de Koude Oorlog, waarin de paranoia van het rode gevaar overal was.

KNOCK KNOCK (Eli Roth, 2015)
Evan Webber's (Keanu Reeves) vreedzame bestaan wordt onderbroken door de komst van twee verloren meisjes. Nadat hij ze heeft binnen gelaten verandert de nacht in een ware nachtmerrie.

SWEET HOME (Rafa Martínez, 2015)
Huisinspecteur Alicia bezoekt Ramón, een huurder die weigert zijn huis te verlaten omdat speculanten het gebouw willen verkopen. Na afloop van het bezoek vreest Alicia voor haar leven.

TURBO KID (François Simard, Yoan-Karl Whissell, Anouk Whissell, 2015)
Het is de verre toekomst van...1997. De aarde is verschroeid en grote delen van de mensheid zijn weggevaagd. Fantastische retrosci-fi uit het VHS-tijdperk.

VICTORIA (Sebastian Schipper, 2015)
Victoria is een jonge Spaanse vrouw, die de nachten vol danst in Berlijnse undergroundclubs. Ze neemt je mee in een lange, turbulente Berlijnse nacht.