Archeologische opgraving bij Dronten.
Archeologische opgraving bij Dronten. Archieffoto

Morgen open dag bij biologisch landbouwbedrijf en opgraving

Algemeen

DRONTEN - Het publiek kan morgen (zaterdag 11 juli) aan de Rietweg kennis nemen van de opgraving van een zeventiende-eeuws scheepswrak. Ook het biologisch landbouwbedrijf Meijering, waar de opgraving plaatsvindt, is geopend voor het publiek.

De opgraving van het scheepswrak is in de zomer van 2014 gestart en wordt momenteel voortgezet. De onderzoekers hopen het type, de afmetingen en het laadvermogen van het schip te bepalen. Het wrak wordt in zijn geheel opgegraven en wordt na documentatie afgevoerd. In het wrak zijn al diverse historische vondsten gedaan.

De opgraving wordt uitgevoerd door IFMAF, een samenwerking tussen provincie Flevoland, gemeente Lelystad, Rijksuniversiteit Groningen, Nieuw Land en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Zij werken samen met studenten, onderzoekers en amateur-archeologen.

Meijering

De opgraving vindt plaats op het land van biologisch landbouwbedrijf Meijering. Het bedrijf en de bijbehorende boerderijwinkel ?Bio Erf17' zijn zaterdag ook geopend.

Bio Erf 17 wil de consument laten zien en beleven waar zijn biologisch voedsel vandaan komt en kinderen de mogelijkheid bieden te spelen op een boerderij.

Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' 12 uur geleden
Afbeelding
Gratis gids van bijenhoudersvereniging met tips voor bijenvriendelijke tuin 22 uur geleden
Eén-op-één gesprekken.
Alleen selecte groep inwoners krijgt alsnog één-op-één gesprek over deal De Regt de regt 23 uur geleden