Afbeelding

Noah, Maud, Yda en Hessel gehuldigd als kringkampioen

Algemeen

DRONTEN - De paardensporters Noah van Tilburg, Maud Hanse, Yda van Gastel en Hessel Hoekstra zijn zaterdag in Nunspeet gehuldigd als kringkampioenen.

Persbericht Flevoruiters:

Zaterdag werd bij de ponsclub Klein maar Dapper in Nunspeet de derde selectiewedstrijd voor pony's verreden. Vanwege de zeer warme weersomstandigheden waren ze in Nunspeet extra vroeg begonnen en werd de prijsuitreiking na afloop van de wedstrijd bij de tent georganiseerd.?

In de klasse B sprongen maar liefst vier jonge Flevoruiters naar de prijzen toe. Merel Lans won met haar D-pony Joey MK in een dubbel foutloos gesprongen parcours naar de eerste prijs toe. De tweede prijs in deze klasse was zaterdag voor Kirsten Rijpkema met haar D-pony Favourite's Judge. Ook zij bleven dubbel foutloos. Annick Maas en haar E-pony Antygo bleven dubbel foutloos en wonnen de vierde prijs en Niels Remijn mocht de vijfde prijs mee naar huis nemen. Niels en zijn D-pony Sambuco bleven ook dubbel foutloos in het parcours.

Maud Hanse kwam met haar C-pony Full Mountain's Mary-lou in de klasse L springen aan de start. Deze combinatie sprong een dubbel rondje nul. Deze prestatie was goed voor een tweede prijs en een startbewijs voor de Regiokampioenschappen van Gelderland een Oost-Flevoland op 1 augustus in Brummen. Merel Lans reed in deze klasse haar vriendin Maud van de eerste plek af. Door met haar C-pony Liesje dubbel foutloos te blijven in een snelle tijd won Merel de eerste prijs en een startbewijs voor de Regiokampioenschappen.

Toen was Jasper Hanse met zijn D-pony Kantje's Binky Boy aan de beurt. In de klasse L bleef deze combinatie ook dubbel foutloos en mocht hier de derde prijs voor ophalen. Ook Jasper een Binky Boy mogen op de Regiokampioenschappen in Brummen starten. Met zijn andere D-pony, Pretendent de Civry is Jasper als eerste reserve geplaatst voor de Regiokampioenschappen.

Onder het stralende zonnetje kwam Maud met haar C-pony Nemo de ring in voor een parcours in de klasse M. Maud en Nemo sprongen er in het basisparcours een balkje af. De vorige resultaten waren wel voldoende om in de klasse M categorie C Kringkampioen te worden en hiermee een startplaats op de kampioenschappen van Gelderland een Oost-Flevoland te ontvangen.

In de klasse M categorie D waren er zaterdag twee prijzen voor Noah van Tilburg. Noah sprong met haar D-pony Quinn de L'equille een foutloos basisparcours gevolgd door een foutloze barrage. Dit leverde de eerste prijs op. Met haar D-pony Tango De L'equille bleef Noah foutloos in het basisparcours. Helaas een balkje in de barrage maar dit was goed genoeg voor de derde prijs. Op het einde van de wedstrijd bij de tent werd ook Noah als Kringkampioen gehuldigd.

In de dressuur behaalde Tereza Israel zaterdag een startbewijs voor de Regiokampioenschappen in Brummen. Met haar C-pony Hatricia's Vera kwam zij zaterdag met 182 punten op de derde plek. Deze prestatie samen met de anderen leverde Tereza en Vera een startbewijs op.

Yda van Gastel won zaterdag in Nunspeet met haar D-pony Basje in de klasse B van de dressuur met 207 punten de eerste prijs. Op het einde van de wedstrijd werden ook Hessel Hoekstra en zijn D-pony Easter Confetti Bb als Kampioen gehuldigd. Hessel was niet aanwezig maar Babette Hanse nam zijn lint graag in ontvangst.

Vrijdag en zaterdag werd er bij de Heuvelruiters in Wezep gesprongen. Op vrijdag was er voor Henk Frederiks met zijn paard Endro in de klasse M een vierde prijs en in de klasse Z een derde prijs. Zaterdag sprong Henk met zijn paard Grand Dessert in de klasse BB naar de vierde prijs toe. In de klasse B was de eerste prijs voor Corrie Stoker met haar paard Chiqa en Mark van der Stouw en zijn paard Excellent FH namen de vierde prijs mee naar huis.??Zondag werd er in Almere dressuur gereden. Sylvia van der Weele kwam daar met haar paard Anjes Trojka Dml de ring in voor een proef in de klasse Z1. Met 208 punten won deze combinatie de derde prijs.

Uitslagen Flevoruiters

Wedstrijd op zaterdag 4 juli in Nunspeet

Merel Lans - D-pony Joey MK - springen klasse B - 1ste prijs
Kirsten Rijpkema - D- pony Favourite's Judge - springen klasse B - 2de prijs
Annick Maas - E-pony Antygo - springen klasse B - 4de prijs
Niels Remijn - D-pony Sambuco - springen klasse B - 5de prijs
Merel Lans - C-pony Liesje - springen klasse L - 1ste prijs
Maud Hanse - C-pony Full Mountain's Mary-lou - springen klasse L - 2de prijs
Maud Hanse - C-pony Nemo - springen klasse M - Kringkampioen klasse M categorie C
Jasper Hanse - D-pony Kantje's Binky Boy - springen klasse L - 2de prijs
Noah van Tilburg - D-pony Quinn De L'equille - springen klasse M - 1ste prijs - Kringkampioen klasse M categorie D
Noah van Tilburg - D-pony Tango De L'equille - springen klasse M 3de prijs
Yda van Gastel - D-pony Basje - dressuur klasse B - 1ste prijs

Wedstrijd op vrijdag 3 en zaterdag 4 juli in Wezep
Henk Frederiks - paard Endro - springen klasse M - 4de prijs/ springen klasse Z - 3de prijs
Henk Frederiks - paard Grand Dessert - springen klasse BB - 4de prijs
Corrie Stoker - paard Chiqa - springen klasse B - 1ste prijs
Mark van der Stouw - paard Excellent FH - springen klasse B - 4de prijs

Wedstrijd op zondag 5 juli in Almere
Sylvia van der Weele - paard Anjes Trojka Dml - dressuur klasse Z1 - 3de prijs

Afbeelding
UWV: "Grote vraag naar automonteurs in "Flevoland 5 uur geleden
Tulpenloop
Agenda zaterdag: Tulpenloop, Aldi, badminton, voetbal, Spinvis, Maris Sonores 6 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 6 uur geleden