OZB-blunder bij sportclubs was geen fout van de gemeente
OZB-blunder bij sportclubs was geen fout van de gemeente brugmedia.nl

OZB-blunder bij sportclubs was geen fout van de gemeente

Algemeen

DRONTEN - Veertig sportclubs kregen over 2014 en 2015 ten onrechte een aanslag onroerendezaakbelasting (OZB). Die blunder is rechtgetrokken en inmiddels is gebleken dat het geen fout van de gemeente is geweest. GBLT heeft het boetekleed aangetrokken.

In de gemeente Dronten hoeven de sportclubs geen OZB te betalen. Toch kregen 40 clubs in 2014 een aanslag van GBLT en die hebben ze allemaal trouw betaald. Toen ze over 2015 opnieuw een aanslag kregen, trok IJsclub Dronten aan de bel.

Fout gemaakt

In maart erkende wethouder Ton van Amerongen dat er een fout was gemaakt. Kort daarna deed GBLT de toezegging dat de OZB over 2014 zou worden teruggestort. De aanslagen voor 2015 werden ingetrokken.

GBLT is een samenwerkingsverband van vijf gemeenten en vier waterschappen. Sinds 2013 int GBLT de belastingen van de gemeente Dronten. Recentelijk kwam aan het licht dat GBLT haar zaakjes niet op orde heeft. Het leidt ertoe dat inwoners van de gemeente Dronten risico lopen op een foutieve aanslag.

'Iets' in het systeem

Ook bij de sportclubs lag de fout bij GBLT, zo erkent communicatieadviseur Sarah Stiphout, ,,Ons onderzoek is afgerond. Gebleken is dat er 'iets' is gebeurd in ons systeem, waardoor de aanslagen OZB naar de sportverenigingen zijn verzonden.''

GBLT meldt dat er maatregelen zijn genomen om dergelijke fouten in de toekomst uit te bannen: ,,De procedures zijn aangescherpt en we gaan extra controles uitvoeren om herhaling te voorkomen.''




Zie het dossier GBLT van www.DeDrontenaar.nl.

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 6 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 6 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 7 uur geleden