CAH Vilentum
CAH Vilentum ©maartenheijenk.nl

Eerstejaars CAH-studenten moeten aan het werk voor USRA

Algemeen

DRONTEN - Eerstejaars studenten van CAH Vilentum in Dronten worden tijdens de introductieweek van 24 tot en met 28 augustus aan het werk gezet. Met de opbrengst worden de activiteiten van studentenvereniging USRA bekostigd en kan de contributie laag worden gehouden.

,,Worden studentenverenigingen vaak geassocieerd met zware ontgroeningen, liters bier en ontberingen, studentenvereniging USRA kiest voor een lucratieve aanpak'', aldus USRA. Hun eerstejaars studenten gaan tijdens deze week aan het werk.

Allerlei werkzaamheden

,,De werkzaamheden variëren van het plukken van fruit, aardappels rooien en onkruid wieden tot trekker rijden en administratieve taken. Bedrijven uit heel Nederland kunnen gebruik maken van de studenten, maar bij voorkeur met werk dat op ongeveer een uur rijden vanaf Dronten uit te voeren is. Vervoer naar en van het bedrijf wordt geregeld door de USRA.''

De werkweek is het gevolg van de samenwerking tussen USRA en uitzendbureau AB Oost. Voor de vijfde keer gaan de christelijke eerstejaars aan het werk. Dit jaar werkt de 800ste eerstejaars voor USRA en komt het aantal gewerkte uren boven de 25.000 uit.

Kamperen bij De Abbert

Tijdens deze introductieweek kamperen zo'n 180 nieuwe USRA-leden, samen met de huidige leden op kampeerterrein De Abbert in Dronten. Overdag gaan zij aan het werk.