Tafeltennis Swift'64 heeft slechts 7 leden maar wint wel de beker
Tafeltennis Swift'64 heeft slechts 7 leden maar wint wel de beker brugmedia.nl

Tafeltennis Swift'64 heeft slechts 7 leden maar wint wel de beker

Sport

SWIFTERBANT - Het eerste team van tafeltennisvereniging Swift'64 heeft in de tafeltenniswereld voor een enorme en unieke verrassing gezorgd, door als uiterst kleine vereniging de afdelingsbeker voor Oost-Nederland te veroveren. Swift heeft slechts zeven NTTB-leden.

Het fraaie resultaat werd behaald te Apeldoorn, waar Swift'64 uitkwam tegen Smash'70 uit Hattem. Het werd een zinderende finale, waarbij beide teams elkaar geen duimbreed toegaven.

Aanvankelijk liep Swift'64 uit naar 4-2. De Hattemers trokken dit recht en tot 7-7 ging de strijd gelijk op. Vervolgens leek het erop dat Smash aan het langste eind ging trekken door uit te lopen naar 9-7. Het tiende en winnende punt lag in het verschiet voor de Hattemers.

Zestigplussers

Smash had echter gerekend buiten de gelouterde zestigplussers van Swift. Wout Jansen (63) en Piet Korstanje (69) zorgden voor de gelijkmaker: 9-9.

Het dubbelspel moest de winnaar aanwijzen. Piet Korstanje werd gekoppeld aan het jeugdige talent Joachim van 't Hul. Zij versloegen hun opponenten gedecideerd met 3-0 (11-5, 11-4, 11-8).

Swift'64 schreef niet alleen historie als kleinste vereniging ooit, maar ook met de man van de wedstrijd. Nestor Piet Korstanje bleef in de finale ongeslagen.

De bekerwinnaar bestaat uit:
- Joachim van 't Hul
- Wout Jansen
- Jan de Vries
- Piet Korstanje

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 17 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 17 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 18 uur geleden