Het Kompas drukt 'Jomandapraktijken' meteen de kop in
Het Kompas drukt 'Jomandapraktijken' meteen de kop in brugmedia.nl

Het Kompas drukt 'Jomandapraktijken' meteen de kop in

Algemeen

DRONTEN - De directie van basisschool Het Kompas heeft de afgelopen maand meteen actie ondernomen nadat een zendelingenechtpaar uit België zich tijdens een les bij groep 8 had beziggehouden met gebedsgenezing. Voorzitter Arjan Baak van stichting Codenz vertelt dat het incident tot volle tevredenheid van de ouders is afgehandeld.

Het bezoek van een zendelingenechtpaar past volgens Arjan Baak bij de identiteit van de christelijke basisschool. Op hun website maken Paul en Annick Rooda duidelijk dat ze zich bezighouden met gebedsgenezing en dat is precies wat er bij Het Kompas gebeurde. Er werd in de klas gebeden voor een ernstig zieke leerling en volgens het echtpaar was er daarna sprake van genezing.

,,Jomandapraktijken'', zo wordt het door een ouder omschreven. Arjan Baak zegt in een reactie: ,,Op het moment dat de directie ervan hoorde, zijn de leerkracht en het echtpaar er meteen op aangesproken.'' Volgens de heer Baak zijn daarna ook de ouders geïnformeerd en is het voorval tot ieders tevredenheid afgehandeld, ook tot genoegen van de ouders van de desbetreffende leerling en de leerplichtambtenaar.

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 15 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 16 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 16 uur geleden