Toekomst scholen centrum Dronten leidt tot samenwerking
Toekomst scholen centrum Dronten leidt tot samenwerking brugmedia.nl

Toekomst scholen centrum Dronten leidt tot samenwerking

Algemeen

DRONTEN - Er moet in het centrum van Dronten een 'herverkaveling' komen bij de basisscholen (De Uiterton, Aan Boord, De Toekomst/St Gregorius en De Schakel). De gesprekken daarover hebben geleid tot een verregaande samenwerking.

Vanmorgen hebben vijf schoolbesturen en de gemeente hun handtekeningen gezet onder een samenwerkingsovereenkomst voor de huisvesting van het onderwijs. Kernwoord in de toekomstplannen is 'flexibel'.

Veranderingen

Er zijn nogal wat veranderingen als het gaat om scholenbouw. Wethouder Ton van Amerongen schetste dat basisscholen tegenwoordig gebruikt worden door 2- tot 12-jarigen. In de toekomst moeten ruimtes volgens de wethouder multifunctioneel gebruikt kunnen worden. Ook andere gebouwen, zoals de bibliotheek en De Meerpaal, moeten meer worden ingezet voor het onderwijs.

De samenwerking tussen schoolbesturen en gemeente moet in de periode tot 2020 leiden tot een gezamenlijk plan voor de vier scholen in het centrum van Dronten. Daarna komen ook de andere scholen aan de beurt. De wethouder meldt dat het Educatief Centrum in Biddinghuizen een mooi voorbeeld is van waartoe een dergelijke samenwerking kan leiden.

De foto toont staand van links naar rechts:
- wethouder Ton van Amerongen
- Arjan Baak (Codenz)
- Marcel van As (De Driemaster)
Zittend:
- Wim van Selling (Spilbasisscholen)
- Annelies Verbeek (SKO)
- Wim Laarman (De Schakel)