Afbeelding

Waterschap kondigt 'zeer beperkte lastenstijging voor de burger' aan

Algemeen

DRONTEN - Waterschap Zuiderzeeland meldt dat er de komende periode sprake zal zijn van een zeer beperkte lastenstijging voor de burger.

Persbericht waterschap Zuiderzeeland:
  
,,De Algemene Vergadering van Waterschap Zuiderzeeland heeft op 30 juni de jaarrekening 2014 vastgesteld. Het waterschap is er in 2014 in geslaagd om zijn taken op het gebied van Veilig, Voldoende en Schoon water op een efficiënte wijze uit te voeren. Ten opzichte van de begroting is een positief resultaat behaald van ? 2,1 miljoen en dat is een mooi resultaat.
 
In dezelfde vergadering heeft de Algemene Vergadering besloten om dit resultaat niet op te potten, maar het in te zetten om de kosten in de komende jaren te verlagen. Het resultaat wordt namelijk gebruikt om een aantal oude leningen met hoge rentes vervroegd af te lossen en hiervoor in de plaats twee nieuwe leningen af te sluiten met een looptijd van 20 tot 30 jaar tegen rentepercentages onder de 2%.

Het waterschap realiseert hiermee een aanzienlijke kostenreductie voor de komende jaren. Bovendien wordt de huidige historisch lage rente voor een lange tijd vastgelegd. Dit verstevigt de toch al gezonde financiële positie van het waterschap. Zo draagt deze kostenreductie bij aan het continueren van de ingezette lijn van zeer beperkte lastenstijging voor de burger in de afgelopen jaren.

Deze lastenstijging lag voor de inwoners van Flevoland de afgelopen jaren ruim onder het inflatieniveau en behoorde tot de laagste in Nederland. Het waterschap streeft ernaar om dat ook in de komende bestuursperiode zo te houden.''