Particulier kan BTW voor aanschaf zonnepanelen terugkrijgen

Algemeen

DRONTEN - Wanneer je als particulier zonnepanelen aanschaft, is er sprake van een economische activiteit en kun je je BTW terugkrijgen. Dat zei CornƩ van Asselt van De Jong & Laan accountants en belastingadviseurs maandagavond tijdens een bijeenkomst over zonne-energie, georganiseerd door ondernemersvereniging De Driehoek.

Van Asselt vertelt dat een Oostenrijker de kwestie indertijd heeft aangekaart en heeft doorgeprocedeerd tot bij het Europese Hof van Justitie. Hij is uiteindelijk in het gelijk gesteld.

Een hele papierwinkel

De belastingadviseur waarschuwde wel dat er een hele papierwinkel aan te pas komt. Zo moet de particulier zich bij de Belastingdienst aanmelden als ondernemer. Hij bood aan om al deze werkzaamheden door De Jong & Laan te laten doen voor een bedrag van 175 euro.

CornƩ van Asselt zette tijdens de bijeenkomst in De Meerpaal ook uiteen wat ondernemers allemaal kunnen terugkrijgen als ze zonnepanelen aanschaffen. ,,Ik kan mij voorstellen dat het u duizelt van alle afkortingen'', zei hij na afloop van zijn betoog. Hij nodigde ondernemers uit om langs te komen: ,,Wij hebben ervaring met de diverse procedures.''

Afbeelding
UWV: "Grote vraag naar automonteurs in "Flevoland 6 uur geleden
Tulpenloop
Agenda zaterdag: Tulpenloop, Aldi, badminton, voetbal, Spinvis, Maris Sonores 7 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 7 uur geleden