Update | Petitie RK-parochie is buiten het bestuur om gegaan

Algemeen

DRONTEN - Het bestuur van de Norbertusparochie is niet op de hoogte gebracht van het feit dat er op de eigen website een petitie is geplaatst. Dit zegt secretaris Peter Dekker. In de petitie wordt steun betuigd aan Rhianna Gralike.

,,Het gaat waarschijnlijk om een actie die is opgestart vanuit onze website. Als bestuur hebben we het er nog niet over gehad'', vervolgt de secretaris.

Hij vermoedt dat de plaatsing van de petitie een gevolg is van de ophef die is ontstaan sinds DeDrontenaar.nl vorige week donderdag melding maakte van het aangekondigde ontslag van Rhianna Gralike als penningmeester van de parochie vanwege haar geaardheid.

Ik hou liever m'n mond

De heer Dekker onthoudt zich van verder commentaar over de petitie en wat er met de handtekeningen gaat gebeuren: ,,Op dit moment vind ik het moeilijk om er iets over te zeggen. Ik hou liever m'n mond.''

De petitie is gisteravond online gezet en bestond aanvankelijk uit een summiere tekst, waarin uitsluitend werd vermeld dat het diende ter ondersteuning van Rhianna Gralike.

Update

Vanavond is er een korte tekst aan de petitie toegevoegd: ,,Bent U het ook niet eens met de beslissing van kardinaal Eijk? En wilt U Rhianna Gralike, onze penningmeester van de H. Norbertus parochie steunen? Teken dan a.u.b. onze petitie.''

Tot nu toe (maandagavond 22:18 uur) is het verzoekschrift door slechts zeven mensen ondertekend.

Zie het dossier Rhianna Gralike van www.DeDrontenaar.nl.

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 11 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 12 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 12 uur geleden