Afbeelding

Drontenaar Wouter Feil krijgt klop van Dafne Schippers

Algemeen

DRONTEN - Topatlete Dafne Schippers sprintte donderdag in Amsterdam sneller dan de zonnewagen van de TU Delft. Ondanks de nederlaag had Drontenaar Wouter Feil genoten van de race.

Vanavond (maandag 29 juni) is de zonnewagen van de TU te bewonderen in De Meerpaal tijdens een informatie-avond over zonne-energie, georganiseerd door ondernemersvereniging De Driehoek.

Excuus

Afgelopen donderdag was Wouter Feil aanwezig in het Olympisch Stadion in Amsterdam, waar de auto het opnam tegen sprintkampioene Dafne Schippers. De 15 studenten van het Nuon Solar Team hadden na de eclatante nederlaag hun excuus meteen klaar: ,,Onze auto is gemaakt voor een zonnerace van 3000 kilometer, niet voor een sprint van 100 meter.''

De uit Dronten afkomstige Wouter Feil, verantwoordelijk voor het onderhouden van de sponsorrelaties van het team, genoot van de race: ,,Na een intensieve bouwperiode was het tof om even te ontspannen en te genieten van een rijdende zonneauto.''

Het team van de TU verdedigt in oktober de wereldtitel tijdens de World Solar Challenge. Het parcours van ruim 3000 kilometer loopt dwars door Australië van Darwin naar Adelaide.

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 7 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 8 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 8 uur geleden