Afbeelding

Linda Koopman twee keer in de prijzen in Kootwijk

Sport

DRONTEN - Linda Koopman heeft zaterdag twee prijzen gewonnen tijdens de tweede selectiewedstrijd voor paarden van de kring Noord-Oost Veluwe en Oostelijk Flevoland. In de dressuurklasse ZZ-licht werd ze met haar paard Apache tweede en met Willem derde.

Verslag Flevoruiters:

Zaterdag werd er bij Gert van den Hoorn in Kootwijk de tweede selectiewedstrijd voor paarden van de kring Noord-Oost Veluwe en Oostelijk-Flevoland verreden. Cynthia Huijgen kwam daar met haar paard Maalwater's Paris de ring in voor een proef in de klasse L1. Met het mooie punten totaal van 193 won deze combinatie op de tiende prijs.

Ellen van Arendonk

Ellen van Arendonk ging met haar paarden Edelweiss en Eleanor dml naar Kootwijk. Met Edelweiss won Ellen met 190 punten en 195 punten in de klasse M2 tweemaal de eerste prijs. Met Eleanor dml kwamen daar met 185 punten en 193 punten in de klasse M2 nog twee tweede prijzen bij.?

Renate van Ittersum en haar paard Giovanni reden twee mooie proeven in de klasse B. Met 194 punten en 191 punten won deze combinatie een vijfde en een derde prijs. In de klasse ZZ-Licht waren er twee prijzen voor Linda Koopman. Met haar paard Apache won zij met 224 punten de tweede prijs en met haar paard Willem met 215 punten de derde prijs.

Celine Zwart

Celine Zwart sprong met haar paard Wina in de klasse B in een dubbel foutloos parcours naar de vierde prijs toe. In de klasse M van het springen waren er prijzen voor Marit Hoekstra en Iris van der Weijden. Marit Hoekstra sprong met haar paard Minardi een foutloos basisparcours gevolgd door een foutloze barrage. Dit alles in de vierde tijd en dat leverde een mooie vierde prijs op. De zevende prijs was voor Iris van der Weijden met haar paard Asjemenou. Ook Iris en Asjemenou kwamen dubbel foutloos de ring uit.

Suzan Schurer sprong met haar paard PCD Daan in Kootwijk in de klasse Z naar de derde prijs toe. Suzan en Daan bleven dubbel foutloos en kwamen in de derde tijd de finish over.

Bij de Orcaruiters op Urk werd zaterdag de eerste wedstrijd van de Hippische week georganiseerd. Yda van Gastel kwam met haar D-pony Basje de B-dressuurring in. Met 194 punten en 203 punten wonnen Yda en Basje tweemaal de eerste prijs.

Uitslagen Flevoruiters

Wedstrijd op zaterdag 27 juni in Kootwijk

Renate van Ittersum - paard Giovanni - dressuur klasse B - 5de en 3de prijs
Cynthia Huijgen - paard Maalwater's Paris - dressuur klasse L1 - 10de prijs
Ellen van Arendonk - paard Edelweiss - dressuur klasse M2 - 1ste en 1ste prijs
Ellen van Arendonk - paard Edelweiss - dressuur klasse M2 - 2de en 2de prijs
Linda Koopman - paard Apache - dressuur klasse ZZ-Licht - 2de prijs
Linda Koopman - paard Willem - dressuur klasse ZZ-Licht - 3de prijs
Celine Zwart - paard Wina - springen klasse B - 4de prijs
Marit Hoekstra - paard Minardi - springen klasse M - 4de prijs
Iris van der Weijden - paard Asjemenou - springen klasse M - 7de prijs
Suzan Schurer - paard PCD Daan - springen klasse Z - 3de prijs

Wedstrijd op zaterdag 27 juni op Urk
Yda van Gastel - D-pony Basje - dressuur klasse B - 1ste en 1ste prijs

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 21 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 22 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 22 uur geleden