Afbeelding

Anderhalf uur in de file voor kassa bij Dommelse Dieze Dag

Partnerbijdrages

DRONTEN - Het is druk bij de 23 bedrijven die meedoen aan de Dommelse Dieze Dag. Maar de drukte bij HKliving spant de kroon. De magazijnsale van dit bedrijf is zó'n succes, dat de klanten vanmorgen anderhalf uur in de rij stonden voor de kassa.

Gwenda van Gorkum, Leonie Penning en Jacqueline Lijs hebben eer van hun werk. Zij staken vorig jaar hun nek uit toen ze besloten de bedrijven bij de entree van Dronten-West bij elkaar te brengen voor een grote open dag. Vandaag wordt de tweede editie van dit evenement gehouden en wederom is het druk.

Er gebeurt hier niet zo veel

,,Er gebeurt hier gewoonlijk niet zo veel'', zegt Gwenda van Gorkum van autobedrijf Van Gorkum, ,,Daarom zijn we vorig jaar bij alle bedrijven aan de Dommel en de Dieze naar binnen gestapt. Iedereen was redelijk enthousiast en toen zijn we het gaan regelen.''

Tijdens haar rondgang langs de buren ontdekte Gwenda allerlei bedrijven, waarvan ze het bestaan niet kende. Niet zo vreemd dus, dat de meeste Drontenaren geen enkel idee hebben wat er achter de deuren van al die bedrijven gebeurt. En juist daarom vinden de drie dames het mooi om zo'n open dag te organiseren.

23 bedrijven

Vorig jaar deden er 24 bedrijven mee, dit jaar 23. ,,Er zijn wat wisselingen geweest'', legt Gwenda van Gorkum uit, ,,En sommige bedrijven hebben ook helemaal geen belang bij rechtstreeks contact met de consument. KVerneland is zo'n bedrijf, maar die zijn vorig jaar wel de hele dag open geweest en hadden zelfs een rodeostier geregeld. En dit jaar geldt dat voor HKliving, die een magazijnsale houden.''

De dag is geopend door wethouder Dirk Minne Vis. Hij tekende een smiley op het grote witte doek, dat in de loop van de dag dankzij het publiek uitgroeit tot het 'grootste schilderij van Dronten'.

Gezamenlijk hebben de deelnemende bedrijven vooraf een campagne gevoerd. Tijdens de dag zelf laten ze een gratis treintje rijden, waarmee het publiek van het ene naar het andere bedrijf kan.

Allerlei acties

Daarnaast hebben alle deelnemers hun eigen acties. Bij autobedrijf Van Gorkum is dat gratis uitdeuken en daar staan de dierenambulances van de stichting DierenLot voor de deur.

Gwenda hoopt dat er volgend jaar opnieuw een Dommelse Dieze Dag komt: ,,In principe is dat de bedoeling, maar wij doen het er bij en dat is toch wel behoorlijk pittig. Eigenlijk hebben we wel wat versterking van de organisatie nodig.''

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 16 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 16 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 17 uur geleden