Dronten heeft nog voor 17 jaar bedrijventerreinen beschikbaar
Dronten heeft nog voor 17 jaar bedrijventerreinen beschikbaar brugmedia.nl

Dronten heeft nog voor 17 jaar bedrijventerreinen beschikbaar

Partnerbijdrages

DRONTEN - Volgens de afspraken binnen de provincie Flevoland hoeft Dronten slechts 13 hectare aan bedrijventerrein beschikbaar te hebben. Dronten heeft echter een voorraad van 45,2 hectare. Daarmee kan de gemeente volgens de publicatie 'Economie en Arbeidsmarkt Flevoland 2014-2015' maar liefst 17 jaar vooruit. Met die voorraad is Dronten één van de koplopers in de provincie.

De gemiddelde uitgifte van bedrijventerreinen in de afgelopen tien jaar bedroeg in Dronten 2,6 hectare. Binnen de provincie is afgesproken dat de 'terstond uitgeefbare voorraad' bedrijventerreinen vijf maal die gemiddelde jaarlijkse uitgifte mag zijn. Voor Dronten is dat dus 5 x 2,6 = 13.

In werkelijkheid heeft Dronten echter 45,2 hectare beschikbaar. Behalve de bedrijventerreinen die onmiddellijk kunnen worden uitgegeven, heeft Dronten ook nog eens 58,5 hectare op voorraad die 'niet terstond uitgeefbaar' is. Ook daarmee scoort de gemeente Dronten opvallend hoog binnen de provincie.

Lelystad Airport

Alleen Lelystad heeft meer bedrijventerreinen beschikbaar, maar het rapport vindt dit geen probleem omdat in die gemeente terreinen met een 'bovenregionale betekenis' liggen. Genoemd worden Flevokust en Lelystad Airport.

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 13 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 14 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 14 uur geleden