B en W ziet niets in reductie hondenbelasting voor Waaks
B en W ziet niets in reductie hondenbelasting voor Waaks brugmedia.nl

B en W ziet niets in reductie hondenbelasting voor Waaks

Algemeen

DRONTEN - Het college van B en W ziet helemaal niets in het plan van ChristenUnie-fractievoorzitter Jaap Oosterveld om deelnemers aan het project Waaks korting te geven op de hondenbelasting.

Bij Waaks houden hondenbezitters in de gaten of ze verdachte of risicovolle situaties aantreffen.

,,Mensen melden zich aan, maar of de hondenbezitter daadwerkelijk waaks is, is niet na te gaan'', reageerde wethouder Ton van Amerongen. Hij constateerde bovendien dat mensen zich wel aanmelden, maar niet afmelden als ze ermee stoppen.

Niet te controleren

Van Amerongen vreesde dat veel mensen zich gaan aanmelden als er een korting komt. Vervolgens valt dan niet valt te controleren of deze nieuwe deelnemers daadwerkelijk een bijdrage leveren aan het project.

Omdat een kortingsregeling niet objectief en redelijk valt te handhaven, gaf de wethouder de gemeenteraad het advies om niet voor de motie te stemmen.

Motie intrekken

Jaap Oosterlaan kondigde in een reactie op het betoog van de wedstrijd aan dat hij de motie ging intrekken. Hij zei wel dat hij op zoek wil naar andere vormen om goed gedrag te beïnvloeden.

Jan den Boer (SP) vindt het raar dat vrijwilligerswerk beloond zou moeten worden: ,,Straks krijgen we een voorstel dat vrijwilligers van het hospice een korting moeten krijgen op hun crematie of begrafenis. Ik hoop niet dat we die kant opgaan.''

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 1 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 2 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 2 uur geleden