Bas Uterwijk

Lowlands maakt Buitentheaterprogramma bekend

Cultuur

BIDDINGHUIZEN - Het Lowlands-festival heeft het buitentheaterprogramma bekend gemaakt. Het hele programma vindt plaats op één plein en begint elke avond van 20.45 uur.

Persbericht Lowlands:

Boksring
Echte boksers, in een heuse boksring, die elkaar waarachtig bont en blauw slaan? Het moet niet gekker worden, maar ze staan er dus, dit jaar! Met voormalig Heideroosjes-baas Marco Roelofs als scheids en presentator en omringd door alle tig tetterende leden van Brassband De Bazuin uit het Friese Oenkerk, die de toch al niet zachtzinnige boel ff flink komen opjutten.

Lejo Cinema
Je kent hem vast van Sesamstraat, sinds 2003: Lejo. Of liever gezegd: zijn handen. En een handvol houten ogen. Meer heeft Leo Petersen niet nodig om zijn poppenvoorstelling tot leven te brengen. In een grijs Lowlandsverleden vierde Lejo al triomfen, twee keer zelfs, nu rollen we Lejo 2.0 uit, in de vorm van ? Nieuw! Nu nog beter! ? de Lejo Cinema.

Up & Over It
Op Lowlands 2014 zetten ze het terras van het Postkantoor op stelten, ex-Riverdancepro's Suzanne Cleary & Peter Harding, die werkelijk iedereen van tafel dansten ? met hun handen. En dan niet een beetje op de maat meetikkend of bleu kunstjes vertonend, maar met keihard in your face hand-, arm- en ellebooggegoochel waar je bek loodrecht van openviel.

Tchakatakapam Duo
Twee drummers die, tegenover elkaar gezeten, met Zwitserse precisie unisonopartijen spelen. Meer is het niet, maar het is genoeg, want hoe langer zij spelen en hoe langer jij kijkt en luistert, hoe meer je in trance raakt.

Sundback
In Sundback brengt het Franse ZO Prod een ode aan de Amerikaanse Zweed Gideon Sundback, de godfather van de ritssluiting. ZO Prod bestaat uit vier knotsgekke types onder een bivakmut waarmee er rijkelijk valt te genieten van bizarre dansmoves op het ritmische gescratch van hun ritsen.

Rubbish Rabbit
Mocht je even een dipje hebben op Lowlands, dan is een shot van deze gekte alles wat je nodig hebt. Een anarchistisch topspektakel, waarin de Italiaanse trashclowns van Tony Clifton Circus het kind in zichzelf kraaiend van pret de vrije teugel geven. Pedagogisch volledig onverantwoord, en onweerstaanbaar lollig.

Dancing Graffity
Ben je ook zo blij dat je in de toekomst leeft? Dansende graffiti, ook zoiets. Dankzij danser/choreograaf Katalin Lengyel en media-artiest Szabolcs Tóth-Zs, die hun kwikzilveren voorstelling vol digitale graffitiprojecties die interactief meebewegen met de werkelijkheid liefdevol exporteren van de Hongaarse poesta's naar onze Paradijselijke Laaglanden.