Aantal faillissementen in gemeente Dronten loopt terug
Aantal faillissementen in gemeente Dronten loopt terug brugmedia.nl

Aantal faillissementen in gemeente Dronten loopt terug

Algemeen

DRONTEN - Het aantal faillissementen in de gemeente Dronten is in 2014 relatief sterk afgenomen: -32%. Dit blijkt uit de publicatie 'Economie en Arbeidsmarkt Flevoland 2014-2015'. Daar wordt wel meteen aan toegevoegd dat het in absolute nummers om een beperkt aantal minder faillissementen gaat.

Flevoland volgt met het aantal faillissementen de landelijke trend. Over heel de provincie gingen er in 2013 nog ruim 250 vestigingen failliet. In 2014 waren dat er bijna 200.

Groot- en detailhandel

,,De afname is in het bijzonder te danken aan een afname van het aantal faillissementen in de groot- en detailhandel. In deze twee sectoren gingen in 2014 gezamenlijk 30 vestigingen minder failliet dan in 2013'', aldus de publicatie.

,,Daarentegen steeg het aantal faillissementen binnen financiën, facilitaire diensten en algemene dienstverlening. In de bouw gingen met 29 faillissementen enkele vestigingen minder failliet.''

,,Toch ligt het aantal faillissementen nog steeds duidelijk hoger dan in de jaren voor 2013 en lijkt de bouw nog niet volledig hersteld te zijn van de crisis.''

Opheffingen

Het aantal opheffingen van bedrijven nam in 2014 in Dronten toe met 21%, het hoogste percentage in de hele provincie.

,,Het aantal opheffingen in Flevoland is na een periode van groei tussen 2010 en 2013 vanaf 2013 redelijk constant gebleven, met ruim 3.000 opheffingen in 2014. Ook in Nederland lijkt het aantal opheffingen zich te stabiliseren'', aldus het rapport.

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 11 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 11 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 12 uur geleden