Aantal WW-uitkeringen in Dronten daalt richting de duizend
Aantal WW-uitkeringen in Dronten daalt richting de duizend brugmedia.nl

Aantal WW-uitkeringen in Dronten daalt richting de duizend

Algemeen

DRONTEN - Het aantal WW-uitkeringen in de gemeente Dronten is in de maand mei gedaald van 1.057 naar 1.022. Dat is een afname met 3,5%. In mei 2014 waren er 983 WW-uitkeringen. Dit meldt de arbeidsmarktregio Flevoland.

Persbericht UWV district Utrecht/Flevoland:

,,Net als in de maand april 2015 is het aantal lopende WW-uitkeringen in de provincie Flevoland in mei 2015 gedaald. In tegenstelling tot april 2015 is de daling van het aantal WW-uitkeringen nu groter dan het landelijk percentage.

In de provincie Flevoland daalde het aantal WW-uitkeringen ten opzichte van vorige maand met 3,2%. Landelijk daalde het aantal in mei met 2,5%. Over de laaste 12 maanden laat de provincie Flevoland een positiever beeld zien dan Nederland, -7,3% tegen -4,4%.

Ontwikkeling naar sectoren

In alle sectoren was de afgelopen maand een daling van het aantal WW-uitkeringen waar te nemen. De grootse daling deed zich vooral voor bij de uitzendbedrijven. Daar daalde het aantal uitkeringen met 7,7%. Op jaarbasis is dit zelfs een daling van 20%.

De sector handel kende een geringe daling ten opzicht van vorige maand, slechts 0,3%. De sector gezondheidszorg en welzijn daalt met 2,2%.

Ontwikkeling spanningsindicator

Dat het goed gaat op de arbeidsmarkt valt ook af te lezen op de de ontwikkeling van de spanningsindicator; de verhouding tussen openstaande vacatures en werkzoekenden die korter dan 6 maanden een uitkering hebben lopen. In het eerste kwartaal van 2015 ontstonden er bijna 3400 vacatures.

Het zijn vooral de hoger opgeleiden die als eerste profiteren van de aantrekkende vacaturemarkt. De spaningsindicator voor de hogere beroepen steeg van zeer ruim naar ruim. Met andere woorden: de kans op het vinden van werk is groter geworden.''