Raad - Eerst een enquête, dan pas praten over Redeplein
Raad - Eerst een enquête, dan pas praten over Redeplein brugmedia.nl

Raad - Eerst een enquête, dan pas praten over Redeplein

Algemeen

DRONTEN - De bespreking van de toekomst van het Redeplein is vanavond op initiatief van Leefbaar Dronten van de agenda van de raadscommissie gehaald. Een meerderheid van de raad vindt dat er eerst een enquête onder de bevolking moet worden gehouden.

B en W wilden aanvankelijk met de gemeenteraad praten over enkele concrete voorstellen voor een nieuwe inrichting van het Redeplein. Naderhand werd besloten dat het om een "open gesprek" zou gaan. Ook dat gesprek heeft vanavond echter niet plaatsgevonden.

Enquête geeft richting

Het was Jan Ammerlaan (Leefbaar Dronten) die dat gesprek helemaal niet zag zitten. Hij wil eerst weten wat de bevolking met het plein wil. ,,Pas daarna kunnen wij gericht discussiëren.'' De meerderheid van de gemeenteraad (D66, CDA, VVD en SP) was het daarmee eens.

ChristenUnie, PvdA en vooral GroenLinks stonden daar lijnrecht tegenover. Paul Vermast (GroenLinks) vroeg zich met name af welke vragen er aan de bewoners gesteld gaan worden: ,,Ideeën zijn er genoeg, dus als je een enquête wilt houden moet je wel weten waarover. Je moet hele concrete vragen stellen.''

Onderwerp te belangrijk

Foeke Bongers (D66) wees erop dat er inderdaad tal van ideeën over het plein bestaan onder bijvoorbeeld ondernemers en kunstenaars: ,,En die plannen nemen wij graag mee.''

Wethouder Dirk Minne Vis had graag het oriënterende gesprek met de gemeenteraad gevoerd, maar had er geen moeite mee om de bespreking uit te stellen. Hij wil de enquête deze zomer uitzetten, zodat de resultaten na de zomer bekend zijn en er dan besluiten genomen kunnen worden.

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 6 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 7 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 7 uur geleden