Afbeelding

Nieuw recreatiepark met 350 woningen bij het Veluwemeer

112

BIDDINGHUIZEN - Aan de Bremerbergdijk naast het evenemententerrein Ellerveld gaat een bedrijf uit Genemuiden een recreatiepark ontwikkelen. ,,Er is ruimte om maximaal 350 vrijstaande recreatiewoningen te bouwen'', aldus de gemeente Dronten.

Volgende week dinsdag (16 juni) draagt wethouder Ton van Amerongen de grond over aan SBA Projectontwikkeling, die deze grond vervolgens weer overdraagt aan Ellerhaven BV uit Genemuiden. Dit bedrijf start na de overdracht met het onwikkelen van het vakantiepark.

Achtergrond

De gemeente schrijft: ,,In het voorjaar van 2013 werd het bestemmingsplan Ellerveld onherroepelijk bevonden, waardoor een evenemententerrein, een recreatiebungalowpark en twee ecologische verbindingszones mogelijk worden gemaakt. Stichting NET heeft eerder al een overeenkomst getekend voor het gedeelte van het evenemententerrein Ellerveld.

Door middel van een Europese bijdrage heeft er in 2014 een structurele herinrichting van het gebied plaatsgevonden. Er is een calamiteitenroute aangelegd en zijn er twee ecologische verbindingszones gerealiseerd. Aan de kant van het Veluwemeer wordt nu na overdracht van de grond gestart met de ontwikkeling van het recreatiepark. Er is ruimte om maximaal 350 vrijstaande recreatiewoningen te bouwen.

Door de komst van het recreatiepark krijgt de Oostkant van Dronten er een nieuwe unieke verblijfsmogelijkheid bij. Door de centrale ligging kan dit gebruikers uit binnen- en buitenland trekken. Deze consumenten kunnen daarbij de diverse dag attracties in de omgeving bezoeken, zoals Walibi, Flevonice, Dorhout Mees en New Challenge. ''