Lezing in Kamper bibliotheek over de Dronter bosmoord
Lezing in Kamper bibliotheek over de Dronter bosmoord brugmedia.nl

Lezing in Kamper bibliotheek over de Dronter bosmoord

Cultuur

KAMPEN/DRONTEN - In de bibliotheek in Kampen houdt schrijver Jacob Vis op 25 juni een lezing over de geruchtmakende Dronter bosmoord: 'De moord die geen moord was'.

Vis woont in Kampen en schreef twee boeken over de zaak. In 2007 publiceerde hij 'Het Rijk van de Bok' waarin hij op grond van uitgebreid onderzoek concludeerde dat er geen sprake was van moord, maar van een natuurlijke dood onder bizarre omstandigheden.

Dit boek gaf aanleiding voor hernieuwd onderzoek naar ?de grootste rechterlijke dwaling uit onze rechtshistorie' zoals Vis de zaak noemt, of ?een schoolvoorbeeld van tunnelvisie.'

Geert-Jan Knoops

Justitie verzette zich tegen heropening van de strafzaak en daarom duurde het tot mei van dit jaar voor advocaat Geert-Jan Knoops het herzieningsverzoek kon indienen bij de Hoge Raad. Tegelijkertijd publiceerde Jacob Vis de thriller 'De Professor' over de strafzaak waarin hij, vooruitlopend op de werkelijkheid de herziening tot een goed einde brengt.

Het boek sluit aan bij de documentaire 'Een lijk in het Bos' van Michiel van Erp die onlangs bij HUMAN op tv verscheen en die voorafgaand aan de lezing in de Huiskamerbioscoop van de bibliotheek wordt vertoond. De documentaire kan ook worden bekeken via Uitzending Gemist.

De bijeenkomst begint om 19.30 uur. Opgave vooraf via activiteiten@bibliotheekkampen.nl.

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 8 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 8 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 9 uur geleden