Afbeelding

Kunstenaars uit Kampen en Oldebroek in de bieb

Cultuur

DRONTEN - De Kunstraad Dronten heeft samen met de FlevoMeer Bibliotheek een expositie ingericht met werk van Gonny van der Weerd (schilderijen) en Ingeborg Uijttenboogaart (keramiek). De tentoonstelling is van 12 juni tot 11 september te zien in de bieb in Dronten.

Persbericht stichting Kunstraad Dronten:

Gonny van der Weerd uit Kampen is lid van de beeldende kunst vereniging ?de Varfdeuze' te Kampen. Ze is ooit begonnen met aquarelleren en volgde daarin cursussen. Na verloop van tijd ging ze werken met andere materialen, zoals inkt, houtskool en pastelkrijt. Haar werk werd expressiever en directer. Ze ontwikkelde een eigen stijl. Doordacht werk zul je bij haar niet vinden. Te lang met iets bezig zijn levert verlies aan originaliteit en spontaniteit op. ?Niet denken, maar doen? is haar motto en daardoor ontstaat geĆÆnspireerd werk.

Ingeborg Uijttenboogaart uit Oldebroek is al jong gefascineerd geraakt door klei. Ze kan zich nog haar eerste contact met klei heel goed herinneren. Ze werd er blij van en dat gevoel is altijd gebleven. Deze blijheid is ze opnieuw tegengekomen, toen ze weer met klei aan het werk ging. Ze begon lessen in het draaien op een pottenbakkersschijf te volgen. Nadat ze 3 jaar heeft gewerkt als pottenbakker, heeft ze van Ria Pastoor de grondbeginselen van het handvormen geleerd. Ze werkt op dit moment met verschillende technieken.

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 19 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 20 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 20 uur geleden