Afbeelding

Arthur Heeres plaatst zich voor het Europees kampioenschap judo

Sport

DRONTEN - Shoganai judoka Arthur Heeres is door de Judobond Nederland geselecteerd voor de Europese Kampioenschappen tot 18 jaar, dat van 2 tot en met 5 juli 2015 in Sofia (Bulgarije) wordt gehouden.

In september startte de 16-jarig Arthur het seizoen met een eerste plaats op de Zweeds Open Kampioenschap, maar ook in de maanden daarna behaalde hij op de belangrijke momenten punten in de klasse tot 55 kilogram.

Nederlandse titel

In Den Haag en Nieuw Vennep werd hij respectievelijk eerste en derde. Op het internationale Dutch Open Espoir toernooi werd hij in januari derde, in februari greep hij net naast het brons op het NK -21 jaar. In maart haalde Arthur in Bremen op het sterk bezette Internationale Masters de derde plek.

In april op het NK tot achttien jaar werd de begeerde Nederlandse titel veroverd. Een week later was een negende plek in Teplice (Tsjechië) op de Europese Cup Cadets het hoogst haalbare. Het afgelopen weekend, 30 mei, bereikte hij een zevende plek in Coimbra (Portugal).

Arthur werd vorig jaar uitgeroepen tot sporttalent van het jaar in de gemeente Dronten. Met de ervaringen van de afgelopen maanden en de komende gerichte trainingen, onder leiding van trainer Harry Martens, gaat hij zich voorbereiden voor zijn eerste EK.

Harry Martens

Harry Martens zelf behaalde deze maand voor het tweede jaar op rij de titel Nederlands Kampioen Veteranen in de leeftijdsklaase 50 jaar en ouder op de Dutch Masters Open in Delft. Hij versloeg een Belg en een Nederlander op ippon en een Schot met een yuko en verloor onnodig van een Duitser. De behaalde punten waren genoeg voor het goud.

Harry Martens heeft nu al vier pupillen naar het EK -18 mogen begeleiden: Niels Evers (2008), Iris Iwema (2009), Roy Koffijberg (2012, 2013) en Arthur Heeres (2015).