Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Pupillen van Reaal Dronten houden Ajax onder de tien

Sport

DRONTEN/LELYSTAD - ,,Als je ze het meteen na de wedstrijd had gevraagd, hadden ze erg teleurgesteld gereageerd. Maar als je er achteraf op terugkijkt is het toch wel een hele mooie ervaring geweest'', zegt coach Alex de Vrij van Reaal Dronten D1. Zijn pupillen speelden vanmorgen tegen Ajax D1 en hielden de Amsterdammers onder de tien.

Het was voor Reaal meteen de openingswedstrijd van het Lesley Boerebachtoernooi in Lelystad. ,,We hadden wat vaantjes meegenomen en onze aanvoerder Dennis Veltmaat kreeg een vaantje van Ajax. Dat was heel bijzonder'', aldus De Vrij.

Eenrichtingsverkeer

Meteen daarna kreeg Reaal voetballes. ,,Als je het positiespel van Ajax ziet, hoe snel die bal rond gaat, daartegen konden we het niet trekken. Het was eenrichtingsverkeer en binnen tien minuten stond het 3-0 of 4-0.''

Uiteindelijk stopte de teller bij 9-0. ,,De jongens waren zó blij dat ze het onder de tien gehouden hebben...'' Ook in de daarop volgende wedstrijden tegen de BVO's PEC Zwolle, Helmond Sport en De Graafschap kwam Reaal er niet aan te pas, alhoewel de score lang niet zo opliep als tegen Ajax.

Swift'64

,,Eigenlijk kwamen we tijdens het toernooi te laat op gang'', vervolgt de leider. Na de poulewedstrijden werd er van de organiserende vereniging SV Lelystad'67 verloren en de strijd om de negentiende en twintigste plaats tegen buurman Swift'64 ging met 3-1 verloren. ,,Maar al met al was het toch wel heel leuk om tegen vier profclubs te spelen'', vond Alex de Vrij.

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 7 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 7 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 8 uur geleden