Gemeente betaalt een ton om Sven Kramer tegemoet te komen
Gemeente betaalt een ton om Sven Kramer tegemoet te komen brugmedia.nl

Gemeente betaalt een ton om Sven Kramer tegemoet te komen

Sport

DRONTEN - Leisure World krijgt 100.000 euro van de gemeente Dronten om de temperatuur in de overdekte ijshal omhoog te brengen. Voorwaarde is wel dat ook de provincie een ton neerlegt en dat de gemeenteraad akkoord gaat.

Vanwege de renovatie van Thialf heeft de KNSB uren in Dronten gehuurd om de nationale schaatstop te laten trainen. De toppers reageerden dit voorjaar echter niet onverdeeld enthousiast. Zij vonden het veel te koud bij Leisure World. In een interviewtje met DeDrontenaar.nl was het vooral Sven Kramer die steen en been klaagde.

Leisure World en het college van B en W willen nu tegemoet komen aan de bezwaren van de toppers, die volgens de planning ook in september en oktober nog te gast zijn in Dronten.

Klimaatbeheersing

Leisure World wil de klimaatbeheersing in de schaatshal aanpassen zodat kan worden voldaan aan de eisen van de KNSB voor grote evenementen en wedstrijden.

B en W schrijven daarover in hun voorstel aan de gemeenteraad: ,,De temperatuur in Leisure World Ice Center bedraagt in de huidige situatie 4 à 5 graden. Dit is te koud voor het rijden van nationale toptijden. Om die reden kiest de KNSB voor het organiseren van NK's voor schaatshallen waar de temperatuur enige graden hoger ligt.''

Landelijke uitstraling

Om uit te groeien tot een kunstijsbaan met landelijke uitstraling en om landelijke schaatsevenementen en nationale schaatskampioenschappen naar Dronten te halen wil nu het klimaatbeheersingssysteem aanpassen. Dit moet de komende zomer gebeuren en vergt een investering van ruim 430.000 euro.



Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 13 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 14 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 14 uur geleden