©maartenheijenk.nl
©maartenheijenk.nl

Vier activiteiten in Dronten en Swifterbant tijdens buitenspeeldag

Sport

DRONTEN/SWIFTERBANT - Er zijn in de gemeente Dronten vooralsnog vier activiteiten tijdens de buitenspeeldag op woensdag 10 juni: in de wijk De Boeg en bij de softbal- en de atletiekvereniging in Dronten en op De Greente in Swifterbant.

De buitenspeeldag is een initiatief van Jantje Beton en Nickelodeon. Om de kinderen aan te moedigen buiten te gaan spelen, gaat de tv-zender Nickelodeon deze middag op zwart. Op zo'n 1200 locaties in heel Nederland worden buitenspeelactiviteiten georganiseerd.

Activiteiten in gemeente Dronten:

- Softbalvereniging De Vrijbuiters organiseert een clinic op het softbalveld aan de Educalaan.
- Aan de Buiskap (wijk de Boeg in Dronten) worden Oud-Hollandse spelletjes gespeeld.
- In Swifterbant verzorgt Jongebelangen activiteiten in samenwerking met Fantalusion: ,,Er worden spelletjes gedaan, er is veel muziek en ook is er een animatieshow door Cowgirl Suzy en Robbie Rover.''
- Vanuit de buurtsportcoaches worden de kinderen gemotiveerd om heel veel stappen te maken tijdens de activiteit 'Stap in met je stappenteller' op de atletiekbaan in Dronten.

Initiatiefnemers die op woensdag 10 juni iets in hun wijk, buurt of straat willen organiseren kunnen zich inschrijven op de website van Buitenspeeldag.