Suggestie aan OFW: Wifi standaard in alle woningen
Suggestie aan OFW: Wifi standaard in alle woningen brugmedia.nl

Suggestie aan OFW: Wifi standaard in alle woningen

Algemeen

DRONTEN - ,,Woningen standaard voorzien van Wifi'', opperde een van de stakeholders van Oost Flevoland Woondiensten (OFW) woensdag tijdens de stakeholdersbijeenkomst. ,,Een geslaagde dag, waarbij veel inspirerende ideeën zijn opgedaan op vier actuele onderwerpen'', aldus OFW.

Verslag stakeholdersbijeenkomst geschreven door OFW:

?Samen werken, duurzaam wonen in een veranderende samenleving' was het thema van de bijeenkomst, waarbij ingegaan werd op onderwerpen als: energieneutraal in 2030, basiskwaliteit van OFW-woningen, digitale dienstverlening en samenwerking in de participatiesamenleving.

Stakeholders werd gevraagd om met elkaar in gesprek te gaan, aandachtspunten te benoemen, de samenwerking te vinden of elkaar aan te vullen. OFW is enthousiast over de ideeën die aangedragen werden. Toch moet OFW kritisch zijn of alles ook uitvoerbaar is. Zeker nu het Rijk aangeeft dat woningcorporaties terug moeten naar de kerntaak, maar aandacht voor de mensen blijft OFW houden.

?We hebben maatjes nodig'

Steeds meer mensen met een beperking of zorgvraag moeten zelfstandig kunnen blijven wonen, maar zijn zij daar niet te kwetsbaar voor? ?Zij verdienen onze aandacht. We hebben maatjes nodig; mensen die graag een ander helpen', aldus een van de stakeholders. Kunnen studenten misschien meer betekenen voor de wijk? In andere steden worden daar goede resultaten mee geboekt.

Energieneutraal

Een van de ambities uit het beleidsplan van OFW is dat OFW-woningen in 2030 energieneutraal zijn. Vragen die aan bod kwamen, waren: ?Wat is energieneutraal eigenlijk?' en ?Wat betekent energieneutraal voor bewoners?'

Aandachtspunt dat aangegeven werd, is dat OFW bij het energieneutraal maken van woningen wel een vergoeding in bijvoorbeeld de vorm van een huurverhoging mag vragen, maar dat er dan wel voordelen voor bewoners aan moeten zitten.

Het 8-uurs Twittertje

Een belangrijke wijziging die OFW in gang heeft gezet en de komende jaren verder vorm wil geven, is dat de dienstverlening en informatievoorziening zoveel mogelijk digitaal/online verloopt. Veel ideeën omtrent social media werden geopperd, bijvoorbeeld het 8-uurs Twittertje; huurders die op een vaste tijd vragen kunnen stellen via Twitter.

Veilige woning en omgeving

Een andere ambitie van OFW is het definiëren van de minimale basiskwaliteit van OFW-woningen, waarbij het gaat om de technische en functionele kwaliteit. Beide zijn voor huurders relevant en hebben vaak met elkaar te maken.

Voor de functionele kwaliteit werd vooral aangegeven dat de woning ook gericht moet zijn op ouderen, bijvoorbeeld door het plaatsen van een tweede toilet of drempels voor de deur. Ook veiligheid is een belangrijk aspect. ?Het huis moet goed voelen en je moet veilig voelen in je omgeving', aldus een van de stakeholders.

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 7 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 7 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 8 uur geleden