Het Plankenpad wil niet alleen mopperen over zwembad
Het Plankenpad wil niet alleen mopperen over zwembad brugmedia.nl

Het Plankenpad wil niet alleen mopperen over zwembad

Algemeen

SWIFTERBANT - Bewoners van Het Plankenpad in Swifterbant hebben woensdagavond gewerkt in het groen rondom het zwembad De Abelen. De straat heeft hiermee een signaal willen afgeven voor de rest van het dorp.

Persbericht Het Plankenpad (Kees van Koulil):

Het Plankenpad in Swifterbant weet wat feesten is!! Maar de bewoners van deze leuke straat zijn ook graag bereid om eens hun handen uit de mouwen te steken als dit nodig is voor het dorp.

Over het Zwembad de Abelen in Swifterbant is al jaren veel gezegd en geschreven. Dorpsbewoners willen dat het zwembad blijft en zouden het liefst zien dat het zwembad altijd open is, ?net als vroeger' aldus veel inwoners.

Kritiek op Optisport

Op de manier waarop Optisport het zwembad beheert is vaak veel kritiek. Dat de wijze van beheren het gevolg is van de gemaakte afspraken met de gemeente Dronten is natuurlijk helder. Er is in het verleden al vaak geroepen dat dorpsbewoners ?dan zelf wel hun handen uit de mouwen zullen steken', als ze daarmee hun zwembad kunnen behouden.

Een groep bewoners van 13 bewoners van Het Plankenpad heeft daarom positief gereageerd op de oproep van Optisport om als vrijwilliger een keer aan de slag te gaan bij het zwembad en zijn zij woensdagavond 27 mei aan de slag gegaan in het groen rondom het bad. Er is hard gewerkt, maar er was ook genoeg tijd voor lol en gezelligheid natuurlijk.

Warm hart

De bewoners dragen het zwembad nu eenmaal een warm hart toe. Zij zelf, hun kinderen en in veel gevallen nu zelfs al hun kleinkinderen genoten en genieten van het buitenzwembad. Nog los van de discussie voor wie nu eigenlijk het financiële voordeel is, als vrijwilligers hun steentje bijdragen in het groenonderhoud, willen bewoners van Het Plankenpad gewoon een positief geluid laten horen.

Het zwembad behoort de inwoners toe. Door de handen uit de mouwen te steken wilden de bewoners laten zien dat het in Swifterbant inderdaad mogelijk is om gezamenlijk een aandeel te leveren en zo kosten te besparen in de voorzieningen in het dorp.

Echt een bijdrage leveren

Het Plankenpad wil hierbij ook een oproep doen aan de rest van het dorp. Door te laten zien dat het niet alleen bij mopperen blijft, maar vooral ook door echt een bijdrage te leveren, willen zij laten zien dat een buitenzwembad in Swifterbant een prima toekomst in het dorp heeft.

Op deze manier blijven bewoners van het dorp ook onderdeel in de discussie. Als iedere straat, vereniging, groep, bestuur of familie 1x per jaar 1 avondje komt helpen, dan maakt dat zeker verschil!! ?En dat maakt het zwembad nog veel meer ?ons zwembad'', aldus Het Plankenpad.

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 14 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 15 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 15 uur geleden