Afbeelding

Survivalsport voor mensen met een beperking

Sport

In juni start er in samenwerking met Triade-Flevoland, PMT-Flevoland, Sportservice Flevoland, Sportief Dronten en Buitensport Vereniging Polderland een sportgroep in Dronten in de survivalsport. Deze sportgroep richt zich met name op mensen die het lastig vinden om deel te nemen aan regulieren sportverenigingen door een verstandelijke beperking of een stoornis. Door middel van deze sportgroep willen de bovenstaande organisaties het mogelijk maken om sporten voor deze doelgroep mogelijk te maken. Deze samenwerking heeft als doel om deze doelgroep te activeren om te sporten.
Niet alleen het sporten is hierin het doel. Er wordt door middel van sport ook ruimte gemaakt voor het opdoen van sociale contacten, ontspanning en het opdoen van nieuwe ervaringen. De survivalsport is dan niet alleen het doel maar fungeert ook als middel.
In de survivalsport wordt er een parcours afgelegd in een natuurlijk terrein, met natuurlijke en opgebouwde hindernissen, waarbij onder andere kracht, uithoudingsvermogen, techniek, souplesse en doorzettingsvermogen van belang zijn en getraind wordt. Ook zijn kanovaren (in de zomer) en boogschieten een onderdeel van deze sport. De begeleiding van de sportgroep zal de activiteiten aanpassen aan het niveau van de deelnemers. Plezier en ontspanning staan hierin voorop en is het hoofddoel.
Deelnemers kunnen zich aanmelden of voor vragen mailen naar sdelange@pmt-flevoland.nl. Voor meer informatie kan er ook gekeken worden op www.pmt-flevoland.nl. De trainingen starten op zondag 14 juni om 12.30 uur tot 14.00 uur en vinden om de week plaats. Voor meer informatie over de survivalsport kan er gekeken worden op www.survivalbond.nl.

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 3 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 4 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 4 uur geleden