Afbeelding

Henk Frederiks wint oranje lint in de klasse ZZ

Sport

DRONTEN - Henk Frederiks won met zijn paard Ben B maandag het oranje lint in de klasse ZZ tijdens het Hippinksterconcours in Hattem. Henk en Ben B bleven foutloos in het basisparcours en ook de barrage sprong deze combinatie foutloos rond.

Verslag Flevoruiters:

Hippinksterconcours pony's

Zaterdag werd in Hattem de eerste selectiewedstrijd voor pony's georganiseerd. Op het mooie terrein midden in Hattem organiseren de Driehoekruiters dit weekend het Hippinksterconcours.?Annick Maas kwam zaterdagochtend met haar E-pony Antygo de ring in voor twee proeven in de klasse B. Voor het eerst met Antygo een wedstrijd buiten en op gras en dan ook nog regen?? Maar Annick en Antygo lieten twee mooie proeven zien. In de eerste proef won deze combinatie met 205 punten een tweede prijs en in de tweede proef met 195 punten nogmaals een tweede prijs. Daarna de springring in. Annick en Antygo sloten de dag in Hattem af met twee foutloos gesprongen ronden in de klasse B.

Kim Schinkel kwam met haar C-pony Fabiola, ook voor de eerste keer buiten op zo'n groot concours, de dressuurring in. In de klasse B kwamen Kim en Fabiola in de eerste proef met 188 punten op de zesde plek. Kim kreeg de smaak te pakken en met 190 punten wonnen zij in de tweede proef een tweede prijs.?Op haar verjaardag reed Tereza Israel een nette proef. Met haar D-pony Hatricia's Vera kwam zij met 193 punten op de derde plek. In het springen klasse B eindigde deze combinatie op de vierde en op de zesde plek in het klassement.

Susan Lammerts sprong met haar D-pony Tarzan twee mooie parcoursen in de klasse L. In het eerste parcours bleef deze combinatie dubbel foutloos en wonnen de tweede prijs. Met 36 punten en een foutloos parcours wonnen zij in het tweede parcours de eerste prijs.

Djairo de Glee sprong met zijn D-pony Kalypso r van het Juxschot in het tweede parcours van de klasse Z naar de tweede prijs toe.

De zusjes Rijpkema waren zaterdag ook naar Hattem gekomen en reden een succesvol concours. In de dressuurring klasse M1 was er een tweede prijs voor Rianne met haar D-pony van den Hout's Sumira. Deze prijs wonnen zij met een proef die goed was voor 179 punten. Kirsten ging in de klasse B van het springen met haar D-pony Favourite's Judge in een foutloos parcours met 71 punten met de negende prijs naar huis. In het tweede parcours was met 36 punten de zesde prijs voor Kristen met Judge. Met van den Hout's Sumira won Rianne in de klasse M van het springen de zesde prijs

Noah van Tilburg reed in Hattem een succesvol concours. Met haar D-pony Quinn De ?L equipe won zij met 190 punten de vierde prijs in de L1-dressuur. In de klasse M van het springen won Noah van Tilburg met haar D-pony Tango De L'equille in een dubbel foutloos gesprongen parcours de vierde prijs en in het tweede pacours een derde prijs.?Ben van der Weijden won met zijn D-pony Kantje's Zalza in een foutloos parcours met 75,5 punten de vierde prijs in de klasse B. Net voor Elise Geschiere die met haar D-pony Sweet Melody ook foutloos bleef in de klasse B en met 75 punten de vijfde prijs in ontvangst mocht nemen. Kirsten Rijpkema en Elise Deurwaarder wonnen in deze ring de negende prijs. Beide bleven foutloos en kregen 71 punten voor stijl. Ook in het tweede parcours was er voor Elise met Nando een prijs. Met 36 punten wonnen zij de vijfde prijs.

In de klasse L won Merel Lans met haar C-pony Liesje in een dubbel foutloos parcours de 4de prijs. In het tweede parcours won deze combinatie met 36 punten de derde prijs. ?In de klasse Z was de tweede prijs voor Hessel Hoekstra met zijn D-pony Easter King Bb. Deze combinatie sprongen het basisparcours en de barrage foutloos rond en kwam in de tweede tijd de finish over.

Dames Naber succesvol in de eventingsport

Op Hemelvaartsdag won Leida Naber met haar D-pony Satie de ponycross in de klasse B in Heerjansdam. In Heerjansdam werd geen dressuur gereden. Leila en Satie sprongen een foutloos springparcours en een goede cross binnen de tijd. Deze cross werd op stijl beoordeeld en Leida kreeg de hoogste punten. Goed voor het oranje lint!?De 7-jarige Jantien Naber maakte zaterdag in Maarsbergen haar eventingdebuut. Met haar pony Boyke deed zij mee aan My First Eventingchallenge. Janine deed het super maar was even de weg kwijt.

Moeder Alice reed in Maarsbergen mee in de internationale rubriek en werd met haar paard Coral Estate Zamzam twintigste. Met haar paard Coral Estate Curacao kwam Alice op een elfde plek in de 2*-rubriek. Met haar paarden behaald Alice prachtige resultaten want begin mei nog werd zij met haar paard ACSI Peter Parker, in een sterk deelnemersveld, negende in de 3*-rubriek in Marbach.?Carmen Houtslag maakte daar met haar paard Dutch Cirosa Z haar internationale debuut en reed een hele goede wedstrijd met een foutloze cross.

Hippinsterconcours paarden

Kwamen zaterdag de pony's de ring in, maandag was het op het Hippinksterconcours in Hattem de beurt aan de paarden. De RV de Marleruiters organiseerde op het prachtige terrein midden in Hattem de eerste selectie voor de kring Noordoost-Veluwe en Oost-Flevoland. De Flevoruiters lieten ook hier weer van zich horen. In de dressuur klasse B won Gwen van Tilburg met haar paard Femme Fantastique met 196 punten een derde prijs.

Cynthia Huijgen won met haar paard Maalwater's Paris met 194 punten de vijfde prijs in de klasse L1. In de klasse M2 waren de prijzen voor Ellen van Arendonk. Ellen rijdt met haar beide paarden Edelweiss en Eleanor D.m.l. in de klasse M2. In de eerste proef won Ellen de eerste en de tweede prijs. Met Edelweiss won zij met 205 punten de eerste prijs en met Eleanor D.m.l met 198 punten de tweede prijs. In de tweede proef kwam daar met 188 punten neergezet met Eleanor D.m.l. nog een tweede prijs bij.?In het ZZ Licht was de overwinning voor Nadine Seyerlin. Met haar paard Zidane won zij met 228 punten de eerste prijs.

Ook in de springring waren er prijzen voor de Flevoruiters. In de klasse L ging de vijfde prijs naar Keke Eijkelboom met haar paard Scot Lovely B. Keke en Scot Lovely B bleven dubbel foutloos en kwamen in de vijfde tijd de finish over. Net voor Henk Frederiks met zijn paard Felicitage. Ook Henk en Felicitage zette een dubbele foutloze prestatie neer. Cees Frederiks bleef met zijn paard Umbria foutloos in het basisparcours. Helaas een weigering in de barrage en dit leverde een negende prijs op. De tiende prijs in de klasse L was voor Marit Hoekstra met haar paard Vacandra. Ook voor Marit een weigering in de barrage.

?In de klasse M ging de winst naar Henk Frederiks. Met zijn paard Dynamic-s bleef Henk dubbel foutloos en kwam in de snelste tijd de finish over. Alice Naber en haar paard ACSI Peter Parker wonnen de tweede prijs. Een foutloos basisparcours en een foutloze barrage zette deze combinatie in Hattem neer. Corné van Zanten en zijn paard Extra Vaillant wonnen in een dubbel foutloos parcours in de klasse M de zesde prijs. De zevende prijs in de klasse M was voor Iris van der Weijden met haar paard Asjemenou. Marit Hoekstra met haar paard Minardi en Henk Frederiks met Floyd sloten de rij af met beide 4 strafpunten in de barrage en met een twaalfde en dertiende prijs.?

Uitslagen Flevoruiters

Wedstrijd op zaterdag 23 mei in Hattem Hippinksterconcours

Annick Maas - E-pony Antygo - dressuur klasse B - 2de en 2de prijs
Kim Schinkel - C-pony Fabiola - dressuur klasse B - 2de prijs
Susan Lammerts - D-pony Tarzan - springen klasse L - 2de en 1ste prijs
Djairo de Glee - D-pony Kalypso r van het Juxschot - springen klasse Z - 2de prijs
Rianne Rijpkema - D-pony van den Hout's Sumira - dressuur klasse M1 - 2de prijs
Noah van Tilburg - D-pony Quinn De L'equille - dressuur klasse L1 - 4de prijs
Ben van der Weijden - D-pony Kantje's Zalza - springen klasse B - 4de prijs
Kirsten Rijpkema - D-pony Favourite's Judge - springen klasse B - 9de prijs en 6de prijs
Elise Deurwaarder - D-pony Elshofs Nando - springen klasse B - 9de prijs en 5de prijs
Merel Lans - C-pony Liesje - springen klasse L - 4de prijs en 3de prijs
Noah van Tilburg - D-pony Tango De L'equille - springen klasse M - 4de prijs en 3de prijs
Rianne Rijpkema - D-pony van den Hout's Sumira - springen klasse M - 6de prijs
Hessel Hoekstra - D-pony Easter King Bb - springen klasse Z - 2de prijs

Wedstrijd op maandag 25 mei in Hattem Hippinksterconcours
Gwen van Tilburg - paard Femme Fantastique - dressuur klasse B - 3de prijs
Cynthia Huijgen - paard Maalwater's Paris - dressuur klasse L1 - 5de prijs
Ellen van Arendonk - paard Edelweiss - dressuur klasse M2 - 1ste prijs
Ellen van Arendonk - paard Eleanor D.m.l. - dressuur klasse M2 - 2de en 2de prijs
Nadine Seyerlin - paard Zidane - dressuur klasse ZZ Licht - 1ste prijs
Keke Eijkelboom - paard Scot Lovely B - springen klasse L - 5de prijs
Henk Frederiks - paard Felicitatie - springen klasse L - 6de prijs
Cees Frederiks - paard Umbria - springen klasse L - 9de prijs
Marit Hoekstra - paard Vacandra - springen klasse L - 10de prijs
Henk Frederiks - paard Dynamic-s springen klasse M - 1ste prijs
Alice Naber - paard ASCI Peter Parker - springen klasse M - 2de prijs
Corné van Zanten - paard Extra Vaillant - springen klasse M - 6de prijs
Iris van der Weijden - paard Asjemenou - springen klasse M - 7de prijs
Marit Hoekstra - paard Minardi - springen klasse M - 12de prijs
Henk Frederiks - paard Floyd - springen klasse M - 13de prijs
Henk Frederiks - paard Ben B - springen klasse ZZ - 1ste prijs

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 14 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 14 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 15 uur geleden