De opening van de Wereldwinkel in april.
De opening van de Wereldwinkel in april. ©maartenheijenk.nl

Wereldwinkel brengt Nepalese producten onder de aandacht

Algemeen

DRONTEN - Wereldwinkel Dronten geeft de komende tijd hulp aan de Nepalese bevolking om de gevolgen van de aardbeving te boven te komen. Dit gebeurt door Nepalese producten extra onder de aandacht te brengen en te verkopen.

,,Het bieden van zoveel mogelijk werkgelegenheid op het moment dat men weer aan werken toe is geeft de mensen de kans om voor zichzelf te zorgen. Door het inzakken van het toerisme na de aardbeving gaan veel banen verloren. Werk is nu belangrijker dan ooit'', aldus de wereldwinkel.

Cooking coat serie

De winkel vraagt aandacht voor de 'cooking coat serie'. ,,Medewerkers van Chandra Handicrafts hebben de stof van de cooking coats met de hand geweven en de coats in elkaar gezet.''

Chandra Handicrafts is een Fair Trade producentengroep in de historische stad Bhaktapur die zwaar getroffen is door de aardbeving. Eén van de naaisters en haar vier maanden oude zoontje zijn omgekomen, één van de weefsters heeft een gebroken been. Van veel medewerkers is het huis volledig ingestort of zwaar beschadigd. Men slaapt nu op straat in tenten. Een enorm probleem met de op handen zijnde regentijd. De werkplaats is blijven staan en lijkt nog bruikbaar.

,,Door zo'n mooie en duurzame cooking coat aan te schaffen helpt u de mensen van Chandra Handicrafts aan broodnodig werk en dus inkomen. Daarnaast gaat Sari Fair Fashion de eigen marge op de cooking coats inzetten om de producenten financieel te ondersteunen tijdens de wederopbouwfase.''