Afbeelding

Swift'64 2 heeft de bal, BAS 2 de punten

Sport

BIDDINGHUIZEN - De tweekamp tussen de tweede elftallen van BAS en Swift'64 is gewonnen door Biddinghuizen. Twee doelpunten van Marco Westerhof brachten op tweede pinksterdag de beslissing: 2-1.

In de strijd om promotie naar de tweede reserveklasse stonden beide ploegen dit pinksterweekeinde twee keer tegenover elkaar. Zaterdag in Swifterbant kwam de thuisploeg in de 97ste minuut op 1-1 door een doelpunten van Kees ten Cate. De overwinning van BAS in eigen huis betekent dat zij komende zaterdag op neutraal terrein spelen tegen AZ 2000 uit Arnhem. De winnaar promoveert.

Veel publiek

Het was op sportpark De Schelp een drukte van belang voor de derby tussen de rooien en de witten. Zo'n 150 toeschouwers waren getuigen van de vierde keer dat het duel tussen beide reserveteams dit seizoen op het programma stond. BAS had tot nu toe nog niet gewonnen, maar sloeg dus op het juiste moment toe.

Swift'64 was duidelijk de beter voetballende ploeg, met name in het eerste half uur. Het was echter BAS dat de beste kansen kreeg. Vlak voor rust maakte Marco Westerhof de 1-0 na goed voorbereidend werk van Kay-Marnix Oomen. Kort na de pauze bereidde Jeroen Tolhoek de tweede goal van Westerhof voor.

Swift bleef de overhand houden en het slotoffensief leidde tot de aansluitingstreffer van Robin de Keizer. Verder liet BAS het niet komen. Swift riep op haar beurt tevergeefs de hulp van de scheidsrechter in. Tot drie keer toe weigerde deze de bal op de stip te leggen.

Lees ook:
- Frank Akkermans neemt afscheid van Swift'64 met bittere pil.

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 15 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 16 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 16 uur geleden