Afbeelding

Burgemeester opent cursistenexpositie in De Meerpaal

Algemeen

DRONTEN - ,,De jeugd heeft onze culturele toekomst'',? vertelde burgemeester Aat de Jonge vrijdag tijdens de drukbezochte opening van de cursistenexpositie in De Meerpaal.

De burgemeester spoorde het publiek aan om vooral te genieten van de kunst van jong en oud in Dronten. Op het binnenplein van De Meerpaal zijn diverse schilderijen, tekeningen, sieraden en beeldhouwwerken van leerlingen van De Meerpaal Academie te bewonderen. De expositie is te zien tot en met woensdag 10 juni.

Docenten en cursisten

Tijdens zijn openingswoord zette de burgemeester de docenten en cursisten flink in het zonnetje: ,,Niet ik moet de tentoonstelling openen, maar de cursisten en docenten moeten deze openen.''

Docenten Robert Bosari, Marjolein van Lubeck en enkele leerlingen werden daarom naar voren gehaald om te vertellen wat kunst zo bijzonder maakt. Na het officiƫle gedeelte konden kunstliefhebbers onder het genot van een hapje en drankje de verschillende kunstwerken bekijken. De expositie werd muzikaal omlijst door pianiste Ilse Holwerda en fluitgroep Flauto.