Afbeelding

Christenen uit Dronten bidden voor vervolgde christenen?

Algemeen

DRONTEN - Christenen uit Dronten en omgeving worden uitgenodigd om op vrijdagavond 5 juni te komen bidden voor vervolgde christenen wereldwijd.

De avond wordt gehouden in het kader van de 'Nacht van het Gebed' in jongerencentrum De Boot aan de Educalaan 25b. Er kan tussen 20 en 24 uur gebieden worden.

Persbericht Nacht van het Gebed in Dronten:

,,Christenen in o.a. Irak, Somalië en Noord-Korea hebben dagelijks te maken met angst, dreiging en geweld. Soms zijn ze moe van het strijden en ontbreekt het hen aan kracht om te bidden. Vervolgde christenen doen een beroep op christenen in Nederland hen niet te vergeten en voor hen te bidden. ?We hebben gebed nodig om stand te kunnen houden?, zegt pastor Douglas uit Irak. Zijn kerk vangt 135 gezinnen op die zijn gevlucht voor IS. ?We ervaren veel pijn. Wanneer houdt ons lijden op? Moedig ons aan, bid voor ons.?

Behalve in Dronten, komen op meer dan driehonderd locaties in Nederland en België christenen bij elkaar tijdens de jaarlijkse ?Nacht van Gebed?. Er wordt gebeden voor christenen uit Irak, Somalië, Noord-Korea, Syrië, Nigeria, Soedan, India, Turkmenistan, Bhutan en Colombia. Het is een ideale manier om meer te weten te komen over de situatie van christenen in deze landen.

Op de avond zijn er filmfragmenten te zien met verhalen uit de landen waar christenen het zwaar hebben. Deze fragmenten laten de realiteit van vervolging zien die we misschien liever niet zouden tegenkomen. Er zijn echter ook beelden met onverwachte en hoopgevende getuigenissen. Iedere bidder ontvangt een gebedsboekje met per land een persoonlijk verhaal, informatie over de situatie van christenen en concrete gebedspunten.

De Nacht van Gebed is een initiatief van Open Doors, een organisatie die vervolgde christenen steunt in meer dan vijftig landen.''

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 3 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 4 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 4 uur geleden