,,Montmartre héél dichtbij tijdens open dag De Meerpaal''
,,Montmartre héél dichtbij tijdens open dag De Meerpaal'' brugmedia.nl

,,Montmartre héél dichtbij tijdens open dag De Meerpaal''

Cultuur

DRONTEN - ,,Tijdens de Open Dag brengt De Meerpaal het gevoel van het Montmartre in Parijs heel dichtbij. Diverse docenten en cursisten van de afdeling beeldend gaan op 6 juni aan de slag met hun kunstwerken. Het Havenplein wordt zo omgetoverd tot het Montmartre van Dronten.''

Dit meldt De Meerpaal over het cultuurfestival en de open dag, die worden gehouden op zaterdag 6 juni. In en rondom De Meerpaal is er deze dag live muziek, zijn er diverse dans- en theateroptredens te bewonderen en presenteren verschillende verenigingen en stichtingen hun aanbod.

Muzikale proeftuin

,,De muzikale proeftuin is voor alle muziekliefhebbers die graag een instrument willen uitproberen. Op zaterdag 6 juni is op het binnenplein van De Meerpaal een culturele markt waarbij heel wat instrumenten de revue passeren. Ook is hier informatie te vinden over lessen dans, beeldend, theater en over de mogelijkheden om deel te nemen aan recreatieve activiteiten zoals volksdans en koersbal'', aldus De Meerpaal.

Tussen 10.00 en 10.45 uur biedt De Meerpaal voor de kleinste muziekliefhebbers (0 tot 4 jaar) en hun ouders een proefles Muziek op Schoot aan. Tijdens deze les wordt er gezongen met beweging en spel. Deelnemers kunnen zich op zaterdag 6 juni melden in ruimte 2.1 boven het Serviceplein.

Week van de Amateurkunst

De festiviteiten maken deel uit van de Week van de Amateurkunst (WAK), die wordt gehouden van 6 tot en met 13 juni.

Vele mensen die in hun vrije tijd aan kunst doen, komen samen op binnen- en buitenpodia, openbare repetities, exposities en vele andere ontmoetingen met kunst. Liefhebbers zijn uitgenodigd om te komen kijken, luisteren én meedoen in en rondom De Meerpaal.

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 11 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 11 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 12 uur geleden