Afbeelding

Meeste wandelaars Swifterbant ontlopen de buien

Sport

SWIFTERBANT - De avondvierdaagse in Swifterbant is gisteravond van start gegaan met ongeveer 550 deelnemers. De wandelaars hadden tijdens de eerste avond geluk, want het leeuwendeel ontliep de buien.

,,We hebben op het schoolplein van De Branding eigenlijk helemaal geen regen gehad en de deelnemers aan de vijf kilometer zijn ook droog overgekomen'', vertelt organisator Mariska van Ruitenbeek-Ristjouw, ,,Alleen een deel van de tien kilometerlopers heeft een flinke bui gehad. Eén groep heeft zelfs een kwartier bij een boer in de schuur moeten schuilen.''

Niet overwogen om af te blazen

Het onweer van gistermiddag deed het ergste vrezen. ,,Maar eigenlijk hebben we geen moment overwogen om het af te blazen'', aldus Mariska van Ruitenbeek, ,,We zijn wat dat betreft blind gevaren op de weerman van Omroep Flevoland. Die had gezegd dat we ons geen zorgen hoefden te maken.''

De organiserende commissie was blij met de 550 deelnemers. ,,We mogen niet mopperen, al wil je er natuurlijk altijd meer hebben.'' Het wandellegioen wordt tot en met vrijdagavond begeleid door 200 à 250 ouderen.

Fifty-fifty

Opvallend is dit jaar het relatief hoge aantal tien kilometerwandelaars. ,,Andere jaren loopt ongeveer 60% van de deelnemers de vijf kilometer en 40% de tien kilometer, dit jaar is het fifty-fifty'', weet Van Ruitenbeek.

Ze was goed te spreken over de eerste avond: ,,Iedereen was tevreden, het was gezellig. Gewoon super!''

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 9 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 10 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 10 uur geleden