Afbeelding

Danique Stoop wint goud, zilver en brons bij Gelderse titelstrijd

Sport

DRONTEN - Danique Stoop van de Zuiderzeezwemmers heeft dit weekeinde uitzonderlijk goed gepsresteerd tijdens de Gelderse kampioenschappen langebaanzwemmen in Nijmegen.

Verslag Zuiderzeezwemmers:

Op 16 en 17 mei werden de eerste 20 programma's van de Gelderse Kampioenschappen langebaan zwemmen afgewerkt in het 50m bad van Nijmegen. De Zuiderzeezwemmers verschenen er met vijf zwemmers aan de start. Danique Stoop, Cynthia Smit, Ilmar Stoop, Dagmar Kruik en Didi Gest. Zij hadden met elkaar voor dit weekend, 13 startbewijzen weten te veroveren en mochten het opnemen tegen de beste zwemmers van Gelderland, in de verschillende leeftijd categorieën.

Ilmar Stoop verscheen als eerste aan de start op de 200m wisselslag, hij zwom een prachtig pr en tikte aan in 2.47.51, voor Cynthia Smit was er ook een mooi pr op de 100m rugslag, helaas was ze net niet snel genoeg voor een NJK limiet toch zwom ze een prachtige tijd van 1.13.94 goed voor een vijfde plaats. Danique Stoop zwom op de 100m rug ook een goede race, ze tikte als tweede aan in 1.10.40 en won bij de dames senioren het zilver. Op de 100m school was er een mooie tiende plaats voor Ilmar die een tijd van 1.28.24 op de klok zette.

Cynthia wist zesde te worden op de 200m vrijeslag in een tijd van 2.21.96, Danique zwom een mooi pr op deze slag en tikte aan in 2.17.73 goed voor een vijfde plaats. Op de 50m rugslag dames senioren open verschenen Cynthia en Danique weer aan de start, Cynthia zwom een tijd van 34.87 en Danique tikte als derde aan na een bijzonder spannende race en in een mooi pr van 32.17, één en twee tiende verschil met de nummers één en twee, het brons was dus voor haar.

Voor de dames senioren open was de 50m vrijeslag het laatste onderdeel van de dag. Er verschenen 150 deelneemsters aan de start, alle vier de ZZZ dames mochten starten en zwommen prachtige pr's. Didi Gest presteerde heel netjes tijdens haar eerste 50m bad ervaring, ze wist haar 25m bad tijd te verbeteren en zwom 34.50, hiermee werd ze 126ste.

Cynthia volbracht haar eerste 50m vrij in een lang bad met een tijd onder de 30 seconden een geweldige prestatie ze tikte aan in 29.70, hiermee werd ze 17de en haalde ze haar derde NJK limiet binnen. Ook Dagmar Kruik deed het super en tikte aan in 28.90 goed voor een 8ste plaats. In de snelste serie verscheen Danique aan de start, zij wist heel netjes het goud binnen te hengelen met een waardebon, door in een pr aan te tikken van 27.62 een prachtige afsluiting van de dag.

Op de zondag startte Ilmar op de 100m vrijeslag, hij wist zijn tijd netjes aan te scherpen en finishte in een tijd van 1.06.45. Op de laatste twee dagen in mei wordt het tweede deel van de kampioenschappen afgewerkt en zullen er weer zwemmers van ZZZ aan de start verschijnen.

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 12 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 13 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 13 uur geleden