©maartenheijenk.nl

Reaal Dronten heeft wonder nodig om te promoveren

Reaal Dronten is er zaterdagmiddag niet in geslaagd om met een goed resultaat aan de nacompetitie te beginnen. De Drontenaren gingen op bezoek bij Gramsbergen met liefst 6-3 onderuit, waardoor promotie een onmogelijke klus lijkt.

De strijd om een plaats in de derde klasse gaat over twee wedstrijden en dus is er nog altijd iets mogelijk. Maar dat de opdracht een immens moeilijke is, dat moge duidelijk zijn. Er ontstond in Grambergen een bijzonder prettig potje. De thuisploeg opende vanaf elf meter de score, waarna Roy Seinen een minuut later de marge al uitbreidde: 2-0.

Comeback

Toch liet Reaal het er niet bij zitten. De ploeg van trainer Henk Posthuma produceerde via Stefan Wermers de 2-1 en net na de rust was de stand weer gelijk. Yusuf Erdem zorgde voor evenwicht.

Posthuma voorspelde vooraf al een groot aantal goals en niets bleek minder waar. Bij vier bleef het namelijk niet, want twintig minuten voor tijd zette Gramsbergen de 3-2 op de borden. Wederom kwam Reaal echter op gelijke hoogte. Danny Mol kopte in complete vrijheid de 3-3 tegen de touwen.

Ruim verschil

De wedstrijd duurde voor Reaal uiteindelijk elf minuten te lang. Opnieuw Jorian Wubs trof doel, waarna het verzet van de Drontenaren gebroken leek. In de 88ste minuut mocht Gramsberger Bart Wind nog een treffer noteren, terwijl ook Rick Reins doel trof. Daarmee zette hij de 6-3 eindstand op het bord en moet Reaal volgende week met vier goals verschil zien te winnen. Anders blijft het een vierdeklasser.

Tekst: Wouter Foppen