Politie zoekt naar verdachten van winkelinbraken
Politie zoekt naar verdachten van winkelinbraken brugmedia.nl

Politie zoekt naar verdachten van winkelinbraken

112

De politie is op zoek naar twee mannen die worden verdacht van twee winkelinbraken in Dronten. De eerste inbraak was in de nacht van 13 op 14 januari bij een supermarkt aan de Beursstraat. Ook een drogisterij aan Het Ruim werd getroffen.

De tot dusver nog onbekende verdachten hadden het voornamelijk voorzien op sigaretten. Op bewakingsbeelden van de supermarkt zijn twee mannen te zien, die rond 3.45 uur met een koevoet en harde schoppen tegen de ruit de toegangsdeur weten te ontzetten.

Identieke gevallen

De daders gingen te werk met een lichtgekleurd hoeslaken, die werd gevuld met duizenden euro's aan sloffen sigaretten. De inbraak bij de drogisterij -een week later- is eveneens rond 3.45 uur en ook op die bewakingsbeelden is een man met een hoeslaken te zien. Buurtbewoners werden wakker van het lawaai en alarmeerden de politie. Zij waren echter te laat.

Bureau Flevoland

De politie is al even op zoek naar de twee verdachte personen. Tijdens een aflevering van het Omroep Flevoland-programma Bureau Flevoland werd er al aandacht geschonken aan de zaak. De politie roept tipgevers op om contact te zoeken via de opsporingstiplijn. Dit kan door te bellen naar 0800-6070.

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 2 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 2 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 3 uur geleden