Henk Posthuma over nacompetitie: ?het wordt BAS of Swift'

Sport

Het toetje van Reaal Dronten wordt aankomende zaterdag eindelijk opgediend. De Drontenaren spelen in de nacompetitie een tweeluik tegen Gramsbergen. Inzet? Een plaats in de derde klasse.

Reaal heeft het ticket voor de nacompetitie te danken aan de goede prestaties in de eerste periode. De roodzwarten bemachtigden destijds de periodetitel, maar konden die lijn niet vasthouden. Uiteindelijk haakte Reaal af in de strijd om het kampioenschap en werd het zesde. DeDrontenaar.nl sprak met trainer Henk Posthuma.

Goedemiddag Henk. Het gaat zaterdag eindelijk beginnen.

?Ja, we zitten er al weken tegenaan te hikken. Nadat we verloren van Hattem werd het gat te groot en haakten we af in de titelstrijd. Sindsdien zijn de jongens en wij druk bezig met de nacompetitie.?

Is die uiteindelijke zesde plaats nog teleurstellend?

?Ik was heel erg graag in de top vier geëindigd. Maar aan de andere kant moet je ook kijken waar je vandaan komt. We hebben het boven verwachting gedaan, want we hebben ook de nacompetitie nog gehaald. Daarbij hebben we tot halverwege de competitie meegedaan om een hoofdprijs en hebben we ook echt hele goede wedstrijden gespeeld.?

In de nacompetitie speel je tegen Gramsbergen. Wat weet je van die ploeg?

?Ik praat ons niet alleen in de positie van underdog, maar zo voelt het ook. Gramsbergen heeft een hele aardig ploeg, met vier of vijf prima voetballers met ervaring. Gramsbergen heeft in de derde klasse C 31 punten gehaald en dat is niet misselijk. We kunnen de borst nat maken.?

Wat moeten jullie doen om een goed resultaat neer te zetten?

?Er in geloven, dat is alles. Ik heb de beschikking over een stel goede voetballers, die overal kunnen scoren. We gaan ons dan ook zeker niet ingraven, want met angst heeft nog nooit iemand iets behaald. Er moet strijd, passie en beleving te zien zijn en dan kijken we aan het einde wel verder. We hebben sowieso een derby tegen Swift, maar het kan BAS worden. We gaan vol voor dat laatste.?

Tekst: Wouter Foppen
foppenmedia

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 12 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 12 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 13 uur geleden