Biddinghuizen maakt ruimte voor oeverzwaluwen en orchideeën
Biddinghuizen maakt ruimte voor oeverzwaluwen en orchideeën brugmedia.nl

Biddinghuizen maakt ruimte voor oeverzwaluwen en orchideeën

Algemeen

BIDDINGHUIZEN - Op de natuurstrook bij Van Werven in Biddinghuizen wordt door het IVN een werkmiddag gehouden. Naast de broedwand voor oeverzwaluwen worden jonge bomen verwijderd. Zo komt er weer ruimte voor de bijzondere vegetatie met orchideeën.

IVN roept belangstellenden op om te komen helpen op donderdagmiddag 28 mei van 13 tot 16 uur.

Grote kolonie

In de speciale wand in de natuurstrook bij Van Werven broedt een grote kolonie oeverzwaluwen. De zwaluwen moeten ruimte hebben om in en uit hun nestgangen te vliegen, daarom mogen er niet teveel bomen in de strook gaan groeien. Voor het broedseizoen begon, is voor de wand de vegetatie met boompjes afgeplagd. Maar de boompjes naast het geplagde stuk groeien hard, dus wat extra handen zijn zeer welkom om takken af te voeren en afgezaagde stobben met zand te bedekken.

,,Buiten de werkdagen is dit terrein niet vrij toegankelijk. Deelname aan de werkdag biedt daarom een uitgelezen kans hier eens een kijkje te nemen'', aldus Landschapsbeheer Flevoland.

De middag start bij de ingang van het bedrijfsterrein van Van Werven, Biddingringweg 23 in Biddinghuizen. ,,Er wordt niet alleen gewerkt, ook natuurbeleving is belangrijk. Er is daarom tijd en aandacht voor uitleg over het doel van de werkzaamheden en over dieren en planten die we zien.''

Aanmelden: tel. 0321 - 331 576.

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 8 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 8 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 9 uur geleden