Flevonice lanceert permanent obstakelparcours
Flevonice lanceert permanent obstakelparcours brugmedia.nl

Flevonice lanceert permanent obstakelparcours

Algemeen

BIDDINGHUIZEN - Flevonice nam tijdens het evenement Flevo Funfields het nieuwe permanente obstakelparcours in gebruik. Komende zaterdag (23 mei) volgt de officiƫle opening.

,,Het uitdagende parcours bevat ruim 30 obstakels en leidt deelnemers door modder en water. Op het parcours kan het hele jaar door gesport worden en is er de keuze om routes te rennen van drie verschillende afstanden'', aldus Flevonice.

Sports & Funpark

De realisatie van het permanente parcours is onderdeel van de transitie die Flevonice doormaakt van ijsbaan in de winter naar 'Sports & Funpark' gedurende twaalf maanden per jaar.

,,Daarmee faciliteren we niet alleen schaatsers, maar ook avontuurlijke gezinnen, sporters en gelegenheidsgroepen die sportieve activiteiten willen ondernemen in de buitenlucht.''

Groeiende markt

De keuze voor de investering in een permanent 'Obstacle Parcours' is gebaseerd op de groeiende markt voor obstakel- en modderwedstrijden door heel Nederland. Met dit permanent parcours stelt Flevonice de lopers in de gelegenheid om te trainen.

Het parcours is bedoeld voor iedere sporter. Er kan worden gekozen voor 3,5 of zes kilometer, of een veelvoud van zes kilometer. Hierdoor kunnen zowel beginners als geoefende runners er terecht.

Elkaar nodig

,,In het gevarieerde parcours met klim-, modder- en waterobstakels hebben deelnemers elkaar nodig om het parcours te overwinnen. Hierdoor is een run over het Obstacle Parcours van Flevonice ook goed in te zetten als teambuildingactiviteit voor gelegenheidsgroepen als bijvoorbeeld bedrijfsuitjes.''

Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 1 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 2 uur geleden
Afbeelding
Vermiste vrouw in Emmeloord mogelijk op de bus gestapt naar Dronten 19 uur geleden