Afbeelding
Picasa

Amor Musae houdt donateursactie in de Bloemenbuurt

Cultuur

SWIFTERBANT - Muziekvereniging Amor Musae houdt op dinsdagavond 2 juni haar jaarlijkse donateursactie. Ieder jaar wordt een andere wijk aangedaan en deze keer is de Bloemenbuurt aan de beurt. Dit zijn de straten tussen Hertenkamplaan, Lange Streek, Boterbloemweide en Tijgerbloem/Dahliastraat.

De malletband en twirlsters lopen een rondje door de wijk en de leden van de brassband komen huis-aan-huis vragen of men donateur wil worden. Op het plein van de Sterhyacint speelt Jeugdorkest Amor Musae (JAM) een paar vrolijke wijsjes.

Al 47 jaar

Amor Musae is al 47 jaar de muziekvereniging in Swifterbant en bestaat momenteel uit ongeveer 80 leden. De vereniging heeft drie afdelingen: de brassband, de malletband en de twirlsters.

Bij de evenementen in het dorp is de vereniging meestal van de partij. Denk hierbij aan Koningsdag, avondvierdaagse en dodenherdenking. Zowel de brassband als de malletband treden ook op als concertband. De twirlsters haalden bij landelijke wedstrijden vele prijzen binnen.

Heel belangrijk

,,Sinds het wegvallen van subsidies zijn de giften van de donateurs heel belangrijk voor het in stand houden van de vereniging'', aldus de vereniging. De actie duurt van 18.45 tot 20 uur en is goedgekeurd door gemeente Dronten.