Afbeelding
NIELS SMIT

Zeilschool De Randmeren houdt vandaag een open dag

Algemeen

BIDDINGHUIZEN - Zeilschool De Randmeren houdt vandaag (woensdag 6 mei) open dag. Dat gebeurt in het kader van de Week van de Watersport en de HISWA Nationale Zeildag.

De zeilschool meldt op haar website: Door heel Nederland kan iedereen vandaag gratis kennismaken met watersport bij een van de 25 deelnemende zeilscholen van HISWA Vereniging, brancheorganisatie van de watersport.

Ook De Randmeren in Biddinhuizen doet mee. De zeilscholen haken met het initiatief aan op de Week van de Watersport die dit jaar voor de tweede keer wordt georganiseerd.

Watersport is leuk en sportief

,,Jessica Zandbergen, projectleider Nationale Zeildag van HISWA Vereniging: ,,Het is algemeen bekend dat Nederlandse kinderen weinig bewegen en weinig buitenspelen. Wij zien het als taak om kinderen te laten ontdekken hoe leuk en sportief watersport is. Daar is de Week van de Watersport in de meivakantie de uitgelezen kans voor.''

Erik Jeuring, eigenaar van zeilschool De Randmeren: ,,Zeilen wordt soms onterecht gezien als een sport met een hoge drempel, wij laten op deze dag graag zien dat zeilen voor iedereen toegankelijk is.''